Annons

Evra: Finns två homosexuella i varje klubb

Det finns åtminstone två homosexuella spelare i varje fotbollsklubb, hävdar forne försvarsstjärnan Patrice Evra.
Men rädslan för att komma ut är enorm inom herrfotbollen.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2022
Patrice Evra. Arkivbild.Foto: Claude Paris/AP/TT

Patrice Evra representerade bland annat Manchester United, Juventus och Monaco under sin aktiva karriär.

I en intervju med den franska tidningen Le Parisien öppnar han upp om tabut som finns kring homosexualitet inom herrfotbollen.

Annons

– När jag spelade i England, tog de in någon som pratade med laget om homosexualitet. Några av mina kollegor sade "det går emot min religion, om det finns en homosexuell person i omklädningsrummet, låt honom lämna klubben" och andra kommentarer, säger han.

– Då sade jag "håll käften". Jag har spelat med spelare som är homosexuella. De berättade det för mig ansikte mot ansikte för att de var rädda för att prata öppet.

Evra går inte in på vilken klubb det gäller. Den 40-årige fransmannen spelade för Manchester United mellan 2006 och 2014, men hade även en kort sejour i West Ham 2018–2019.

I oktober förra året kom australiern Josh Cavallo ut som gay, och blev därmed den ende professionella herrspelaren i hela världen att vara öppet homosexuell.

Evra är övertygad om att mörkertalet är enormt.

– Det finns åtminstone två homosexuella spelare i varje klubb. Men i fotbollsvärlden är det så att om man säger något så är det över, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons