unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Expertgrupp ska utreda VM i Belarus

Trots kritiken ger det Internationella ishockeyförbundet (IIHF) inte upp hoppet om att kunna arrangera herrarnas VM i Belarus nästa sommar.
Nu ska en expertgrupp utses som ska undersöka möjligheterna att genomföra turneringen som ska samarrangeras mellan Minsk och Riga.
Blir det något VM för Tre Kronor nästa år, och var i så fall? En expertgrupp ska utreda om VM kan hållas i Belarus/Lettland nästa år. Arkivbild.
Blir det något VM för Tre Kronor nästa år, och var i så fall? En expertgrupp ska utreda om VM kan hållas i Belarus/Lettland nästa år. Arkivbild.
Foto: Alexander Safonov/AP/TT

Lettlands regering har i ett brev till IIHF ställt krav att Belarus ska ersättas som VM-värd nästa år. Turneringen ska samarrangeras mellan länderna med Belarus och Minsk som huvudort. Turneringen ska avgöras 21 maj–6 juni.

Efter den senaste månadens omfattande protester i Belarus mot presidenten Alexandr Lukasjenko och det val som anklagas för att ha varit riggat har IIHF kritiserats för att man verkar ovilligt att flytta mästerskapen.

IIHF-styrelsen sammanträdde på torsdagen och ordföranden René Fasel verkar mer upprörd över de lettiska kraven än vad som händer i Belarus. På IIHF:s webbplats säger han:

– Det här är första gången en regering från ett arrangerande land har indikerat en motvilja mot att samarrangera med en annan arrangörsnation av politiska orsaker. IIHF är djupt oroade över det som sker i Minsk, men som idrottsförbund är vi ingen politisk organisation och vi kan inte flytta en turnering av politiska skäl, säger Fasel.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Däremot lyfter han fram hälsa och säkerhet för spelare, ledare och funktionärer. Därför ska IIHF nu utse en expertgrupp som ska gå igenom förutsättningarna att genomföra turneringen ur finansiell, medicinsk, organisatorisk, sportslig, rättslig och administrativ synvinkel.

Den ska lämna fram en rapport och ett förslag till IIHF:s styrelsemöte i november.

IIHF fick förra säsongen ställa in både herr- och dam-VM på grund av coronapandemin. Tre Kronor ska enligt ursprungsschemat spela sina gruppspelsmatcher i Minsk.