Annons

Far och son Steen klara för Sundsvall Hockey

Ishockey • Publicerad 7 juli 2021
Alexander Steen fick lyfta Stanley Cup-bucklan 2019. Nu är han klar som ny sportsligt ansvarig i hockeyettan-klubben Sundsvall.
Alexander Steen fick lyfta Stanley Cup-bucklan 2019. Nu är han klar som ny sportsligt ansvarig i hockeyettan-klubben Sundsvall.Foto: Michael Dwyer AP/TT

Tillsammans har de närmare 2 000 NHL-matcher på kontot. Nu är pappa Thomas Steen och sonen Alexander klara för hockeyettan-klubben Sundsvall Hockey.

"Vi hälsar Thomas och Alexander hjärtligt välkommen till Sundsvall Hockey och Sundsvall och ser med förväntan fram emot vår gemensamma resa", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

Alexander Steen avslutade nyligen spelarkarriären efter 1 018 NHL-matcher och en Stanley Cup-titel med St. Louis 2019.

Nu får han en roll som sportsligt ansvarig i ettan-klubben.

"Uppdraget är att utveckla Sundsvall Hockey sportsligt, både vad gäller spelar- och ledarrekrytering, men också att utveckla föreningens sportsliga strategi och utbildningsplan", skriver klubben.

Pappa Thomas Steen, med 950 NHL-matcher på meritlistan kommer att bli ansvarig för Sundsvall Hockeys och Thoréns Business Schools hockeygymnasium.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons