Annons

Peterson börjar trivas i Färjestad

Jacob Peterson har hittat målet.
Med sin tredje fullträff på två matcher hjälpte nyförvärvet Färjestad till två poäng mot Skellefteå, 4–3 efter straffar.
Ishockey • Publicerad 3 december 2020
Jacob Peterson hade en bra kväll mot Skellefteå.
Jacob Peterson hade en bra kväll mot Skellefteå.Foto: Tommy Pedersen/TT

Skellefteå hade vunnit tre raka matcher mot Färjestad i SHL.

Det blev ingen fjärde.

Annons

Västerbottningarna spelade den bästa ishockeyn i höstens andra möte och hämtade upp 1–3 till 3–3 – men förmådde inte sätta någon straff när det skulle avgöras.

Victor Ejdsell ordnade i stället en extrapoäng för Färjestad.

– Jag försökte använda längden på klubban och fick en bra vinkel, säger Ejdsell till C More.

Ny målexplosion

Jacob Peterson gjorde två mål på 31 sekunder i segermatchen mot Brynäs senast.

Målformen fanns kvar även mot Skellefteå när han satte 2–0 för Färjestad. Peterson satte fart från egen zon och hittade rätt ur en vinkel som satte frågetecken för Skellefteåmålvakten Arvid Söderbloms agerande.

– Jag fick åka en mot en och kände att jag fick med mig bra fart. Jag försöker bara få pucken på mål och den går in. Skönt, säger Peterson.

Efter en relativt anonym inledning på säsongen börjar nykomlingen från Frölunda att hitta rätt i den nya omgivningen.

– Kul att puckarna trillar in. Man får mer självförtroende. Jag använder lite mer fart nu, säger Peterson.

Den unga centern gjorde fem mål och totalt 16 poäng i Frölunda förra säsongen. Hittills är han uppe i fyra mål och fem assist i Karlstadlaget.

Han gapar efter mer.

Annons

– Det är klart att man vill bidra så mycket som möjligt. Både med poäng och stabilt spel. Det har släppt lite men jag har en del saker att jobba på. Att bli lite säkrare med pucken och lite rejälare i egen zon, säger han.

”Trodde på det”

Rickard Hugg reducerade till 1–2 men Jacob Nilsson återställde hemmalagets tvåmålsbuffert när han vallade in 3–1 via Skellefteås Linus Lindström.

Utdelningen för bortalaget kom i tredje perioden.

Andreas Wingerli fångade upp en sargretur och slog in 2–3 och med lite mer än sju minuter kvar satte Oscar Möller 3–3 och tog matchen till förlängning.

– Vi har lyckats vända matcher tidigare och trodde på det. Vi får vara glada för en poäng med tanke på ställningen inför tredje men vi måste bli mer disciplinerade. Vi släpper till för många kontringar, säger Möller.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons