Annons

Fem IFK-spelare i Skånelaget

I helgen avgörs Sverigecupen i handboll i Katrineholm. Fem av spelarna i Skånes distriktslag kommer från IFK Ystad. – Den här årskullen är den bästa i klubbens historia, säger tränaren Peter Wallin om sina 89:or.
Sport • Publicerad 20 januari 2005
Robin Persson, Andre Olsson, Joseph Azizi, Philip Magnusson och Oliver Andersson representerar Skånelaget i Sverigecupen som avgörs i Katrineholm till helgen. bild: sprisse nilsson
Robin Persson, Andre Olsson, Joseph Azizi, Philip Magnusson och Oliver Andersson representerar Skånelaget i Sverigecupen som avgörs i Katrineholm till helgen. bild: sprisse nilssonFoto: 

Robin Persson, Andre Olsson, Philip Magnusson, Joseph Azizi och Oliver Andersson (den sistnämnde för övrigt A-lagsmannen Johan Anderssons yngre bror).

Där har ni IFK Ystad-kvintetten som ska representera Skånelaget i Sverigecupen i helgen.

Annons

Klubben har därmed inte mindre än fem killar med i den trupp som domineras av spelare från just IFK och lundalaget Lugi (sju spelare).

– Det är rekord för klubben och förstås otroligt roligt och imponerande. De här killarna besitter också en väldigt hög social kompetens och har en härlig inställning till sitt idrottande, säger Peter Wallin, som är tränare för IFK:s framgångsrika P88:or. Wallin har tränat 89:orna i tio år och på nära håll kunnat följa deras utveckling till ett av Sveriges bästa lag i åldersklassen.

– I fjor vann vi Holstebro Cup i Danmark i hård konkurrens och för en liten tid sedan besegrade vi Lugi i en match. Så visst finns det väldigt mycket talang i det här laget. Som jag ser det så är det den bästa IFK-kullen någonsin, säger Peter Wallin.

Det senaste styrkebeskedet av 88:orna är alltså den femdubbla uttagningen till Sverigecupen. Kanske är det till och med så att ärkerivalen Ystads IF, som alltid producerat talanger i massor och legat steget före på den punkten, nu passerats av IFK i ungdomsverksamheten...? – I vissa åldersklasser är det tveklöst så. Men det är svårt att jämföra klubbarna. YIF hr alltid haft en fantastisk ungdomsverksamhet men nu har de fått konkurrens. När vi startade det här laget (IFK:s P89:or, reds anm) var vi 17–20 killar, ungdomsektorn i IFK var ingenting då. Nu har har den växt till att omfatta omkring 250 spelare och det är en fantastisk utveckling, säger Peter Wallin.

Sverigecupen spelas som vanligt i Katrineholm och Skåne är en av favoriterna till slutsegern i turneringen. Skåne har hamnat i samma grupp som Östergötland, Västergötland, Dalarna och Västerbotten.

Konstantin Foussianis

0411-55 78 72

konstantin.foussianis@allehandasyd.se

HANDBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons