Annons

Fem rugbyspelare fick livstid för mord

Ett bråk på en bar urartade och slutade i en tragedi.
En 18-åring misshandlades till döds av flera spelare i samma rugbylag. Nu döms fem av spelarna till livstids fängelse och tre andra till vardera 15 år.
Rugby • Publicerad 6 februari 2023
Demonstrationer för den mördade Fernando Baez Sosas sak.Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Den dödliga misshandeln, som ägde rum för tre år sedan i den argentinska kustorten Villa Gesell, uppges ha haft rasistiska undertoner.

Den mördade, Fernando Baez Sosa, kom från en familj som migrerat från Paraguay till Argentina.

Annons

I januari 2020 bröt ett bråk ut på en nattklubb och slagskämparna tvingades lämna lokalen. Baez kom ifrån sina vänner och attackerades av åtta personer, samtliga spelare i ett rugbylag.

Misshandeln av Baez var så svår att han dog av sina skador. Enligt vittnen ska också den mördade ha blivit kallad för "skitig svarting" under dödsmisshandeln.

Rättegången inleddes i Dolores för fyra veckor sedan och har fått stor uppmärksamhet i Argentina. Fem personer, alla mellan 21 och 23 år varav två bröder, fick livstid.

Tre andra dömdes till 15 år för medhjälp till mord.

Åklagaren menade att mordet var uppsåtligt och fick rätten med sig. De åtalade uttryckte under rättegången ånger och menade att det aldrig var meningen att slå ihjäl Baez.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons