Annons

Fem tjänstemän stängs av efter skandalen

26 personer skadades i supporterskandalen i Mexiko i lördags.
Nu har statliga myndigheter stängt av fem tjänstemän efter storbråket.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2022
Fem tjänstemän har nu stängs av efter storbråket i den mexikanska högstaligan i lördags.
Fem tjänstemän har nu stängs av efter storbråket i den mexikanska högstaligan i lördags.Foto: Sergio Gonzalez/AP/TT

De fem tjänstemännen som stängs av inkluderar polis, civilförsvarsanställda samt ansvariga för planering och förberedelse.

Guadalupe Murguía, inrikesminister i Queretaro, sade på söndagen att företaget som ansvarar för säkerheten på arenan även kommer att få sitt kontrakt uppsagt.

Annons

Lördagens möte mellan Queretaro och Atlas i den mexikanska högstaligan avbröts efter en timmes spel då rivaliserande supportrar drabbade samman på läktaren. Flera åskådare, däribland familjer med barn, försökte fly kalabaliken medan bråken fortsatte ut på planen, vilket tvingade spelarna att ta skydd. 26 personer skadades, varav tre allvarligt.

Händelsen har fördömts av såväl Mexikos fotbollsförbund som Fifa – och det mexikanska fotbollsförbundet beslutade att skjuta upp alla matcher som var planerade att spelas på söndagen.

Enligt AFP är bortasupportrar nu inte heller tillåtna att gå på matcher, med anledning av lördagens scener.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons