Annons

Femtonåring yngst någonsin i La Liga

Luka Romero gjorde det många tonåringar världen över bara kan drömma om. 15 år ung fick Mallorcas talang göra debut i La Liga. Hans första ligamatch slutade dock med förlust.
Fotboll • Publicerad 25 juni 2020
Real Madrids Vinicius Junior stormar fram mot Mallorca. Arkivbild.
Real Madrids Vinicius Junior stormar fram mot Mallorca. Arkivbild.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Real Madrid hade inga problem hemma mot Mallorca. Laget var överlägset och gav inte gästerna någon chans att förstöra festen och slutresultatet 2–0 var snarare i underkant.

Men det var en yngling från Argentina som stal uppmärksamheten. När Mallorcas anfallare Luka Romero i den 83:e minuten byttes in blev han den yngste spelaren någonsin i La Liga.

Annons

Romero är 15 år och 219 dagar ung och tog med sitt inhopp över Francisco Bao Rodríguez rekord. Celta Vigo-spelaren, som spelade under smeknamnet Sanson, var 36 dagar äldre när han 1939 debuterade i den spanska högstaligan.

"Det var ett oförglömligt ögonblick", skriver Romero på Twitter efter matchen, och fortsätter "Jag kommer aldrig att glömma den här dagen. Det var synd att vi förlorade men vi fortsätter att tro på oss själva".

När Romero klev in på planen hade Real Madrid redan avgjort tillställningen. Junior Vinicius satte snyggt 1–0 efter knappt 20 minuters spel, och i andra halvlek skruvade Sergio Ramos in en frispark. Därmed tronar Real Madrid åter överst i La liga.

Laget har med sju omgångar kvar att spela lika många poäng som konkurrenten Barcelona, och sämre målskillnad – men Real leder på bättre resultat i inbördes möten.

För Mallorca innebar förlusten att laget fortsatt ligger under nedflyttningsstrecket.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons