Annons

Filip Bengtsson blev bäste svensk

Bäste svensk, 13:e plats totalt, blev Sankt Olofsföraren och TMK-ässet Filip Bengtssons slutfacit i EM för MX2-förare. Detta trots vissa problem i årets sista deltävling i Tyskland i helgen.
Sport • Publicerad 5 september 2011
Filip Bengtsson har kört EM för MX2-förare i helgen där han kom på trettonde plats totalt.
Filip Bengtsson har kört EM för MX2-förare i helgen där han kom på trettonde plats totalt.Foto: 

På den tuffa, backiga och stenhårda banan i Gaildorf i trakterna av Stuttgart behövde Filip lördagens träningsheat för att hitta något sånär rätt.

Han kvalade in som 8:e av heatets 29 förare i kampen att välja så bra position som möjligt vid startgrinden under söndagens final.

Annons

– Det får jag vara nöjd med under de tuffa banförhållandena, menade Filip.

Söndagens första finalheat blev en flopp för Filip. Kampen mot de 40 i heatet slutade med en krock i andra böj efter starten.

Tanklocket for av och nästan all soppa rann ut. Lönlöst att fortsätta.

Starten i andra finalheatet stämde inte helt för TMK:aren som kom iväg som 15:e förare. Filip körde i mål som tolva.

– Jag får vara nöjd med att hamna såpass långt framme som på 13:e plats totalt. Jag hade visserligen tänkt satsa fullt ut på EM i år. Men så har det inte blivit av olika skäl både positiva och negativa, Sade Filip Bengtsson.

Missade en deltävling

En deltävling missade Filip när han fick chansen att hoppa in i ett VM-stall. Sedan har ödet orsakat ett antal missade EM-poäng.

– Att jag missade EM-poäng på grund av VM-körningen ångrar jag definitivt inte. Man får ju chansen att visa upp sig bland den definitiva eliten, påpekar Filip, som tillsammans med Sösdalaföraren Jesper Jönsson visat Skånes dominans i MX2.

Jespers 29:e respektive 15:e plats i avslutningstävlingens finalheat gav honom 31:a plats totalt i EM. Ingen annan svensk hamnade före de båda skåningarna bland de 62 förare som tog EM-poäng.

– Efter en oerhört tuff höst känns det skönt att få en helgs vila nu, innan det är dags för lag-VM i Frankrike, konstaterade Filip innan hundramilaresan hem inleddes på söndagskvällen.

Taner Caliskan
Bertil Åkerman
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons