Annons

Fin femteplats för nybakade drillflickor

Tomelilla tävlingsdrills yngsta tjejer överraskade både sig själva och sin omgivning genom att nå en imponerande femteplats i helgens SM-tävlingar i Åmål.
Sport • Publicerad 10 maj 2005
Nöjda och glada tjejer i Tomelilla tävlingsdrill efter femteplatsen i juniorklassen i SM. Från vänster: Cecilia Johansson, Anna Persson, Emma Ivarsson, Mia Persson och Louise Hansson.bild: privat
Nöjda och glada tjejer i Tomelilla tävlingsdrill efter femteplatsen i juniorklassen i SM. Från vänster: Cecilia Johansson, Anna Persson, Emma Ivarsson, Mia Persson och Louise Hansson.bild: privatFoto: 

– De var jätteduktiga och gjorde väldigt bra ifrån sig. Det var inte långt ifrån att vi fått en bronsmedalj med oss hem, säger Emma Hansson, som är tränare och koreograf för de fem 13-14-åringarna, som tävlar i juniorklassen.

Cecilia Johansson, Anna Persson, Emma Ivarsson, Mia Persson och Louise Hansson tävlar tillsammans för första säsongen och med tanke på det får femteplatsen i SM anses vara en stor prestation.

Annons

Bara att ta sig till SM kräver ganska mycket. Laget måste ta sig vidare från regionskvalet genom att uppnå en viss poängsumma i sitt framträdande. Och man har bara en enda chans att imponera på domarna.

Från Sveriges fyra olika regioner hade 22 lag tagit sig vidare till SM och efter grundomgången den första dagen återstod bara sex lag, varav alltså Tomelilla tävlingsdrill var ett. – Tjejerna har kämpat hårt för att komma med till SM-dagarna. Att vi sedan skulle gå vidare till final hade vi knappt vågat hoppas på, fortsätter Emma.

Ett framträdande i drill liknar till viss del ett friståendeprogram i gymnastik. Det ställs krav på rörelser, samtidighet, utstrålning och längd på musiken. Poängavdrag fås bland annat om man tappar staven eller ramlar.

Tomelillatjejerna hade ett poänggenomsnitt på 16,334 för de två tävlingsdagarna. Segrande Staffanstorp kom upp i 22 poäng medan trean Nybro hade 17,583.

I drill blir man senior det år man fyller 16 så även nästa år finns chanser att nå en framskjuten SM-placering.

Fredrik Sörensson

DRILL TOMELILLA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons