Annons

Fjärde raka segern för YIF

Ystads IF tog sin fjärde raka seger i handbolls-allsvenskan. 27–21 borta mot Hallby innebär delad serieledning för Robert Hedins mannar.
Sport • Publicerad 24 januari 2005

Det tog 50 minuter, sedan lossnade det för Ystads IF.

Då, vid ställningen 17–19, missade hemmaspelande Hallby en straff, vilket gav Ystad chansen att öka sin ledning till tre mål.

Annons

När matchtiden var slut stod Ystad som segrare med 27–21 och stoltserar nu med åtta poäng i den allsvenska tabellen.

Och även om det är många matcher kvar att spela i serien, så börjar det allt mer se ut som om Ystad spelar i en högre division nästa säsong.

– Nja, det är lång väg dit, men det känns skönt att veta att det ligger i egna händer att ordna det i sådana fall, menar tränaren Robert Hedin.

Att Ystad skulle vara det bättre laget under matchen och att laget skulle vinna två viktiga poäng i jakten på de där åtråvärda elitserieplatserna, hade nog de flesta i Jönköpings Idrottshus räknat med före matchstart.

Men Hallby gav svar på tal direkt, och visade att det inte bara går att åka till Jönköping och hämta hem poängen.

När väl matchens första mål dundrades in på straff av hemmalagets Ola Olsson efter knappt tre minuters spel, stod det hastigt och lustigt 6–1 till Hallby och tränare Hedin fick höja rösten mot sina spelare för att det skulle bli någorlunda fart på gästernas anfall.

– Hallby spelade bra, har en riktigt bra målvakt och deras spel på högerkanten skördade stora framgångar, fortsätter Robert Hedin.

Ystad fick dock hål på Hallbys försvar, började prickskjuta in målen bakom Adam Nouno, och hade med fem minuter kvar av halvleken kvitterat till 9–9. Hallby kunde dock gå till pausvila med ett måls ledning, 11–10, inskjutet med en sekund kvar av halvleken.

Matchen fortsatte att vara jämn under den andra halvleken. Lagen följdes åt i målprotokollet även om en viss tendens till ett övertag av Ystad började märkas. När gästerna för första gången tog ledningen i matchen, när Charlie Thorstensson prickade in 13–12, var det en ledning som laget sedan inte släppte.

– Vi har varit ojämna under säsongen, inte haft den rätta skärpan, men jag tycker att det ser bättre och bättre ut, menar Robert Hedin.

Annons

Hallby hade chansen att komma in i matchen vid ställningen 17–19 och chans till reducering på straff, men laget missade. Hallby fick sedan chansen i ytterligare ett anfall, men en räddning av Klas Hermansson borgade för ett snabbt Ystadanfall som gav 20–17.

Där avgjordes matchen.

De återstående tio minuterna blev bara en transportsträcka fram till slutsignalen och två nya segerpoäng för Ystad. Målvakten Klas Hermansson redan nämnd som strålande mellan stolparna. Anders Jacobson skördade stora framgångar i sitt anfallsspel, noterades för hela tio fullträffar, varav fyra på straff, och spelade mycket starkt under hela matchen. Även Fredrik Larsson förtjänar ett extra plus för sin insats.

– Vi började som sagt tveksamt, men spelade upp oss. Som sagt, det ser bättre och bättre ut och även om vägen är lång, så siktar vi högt, menar Robert Hedin.

Om nio matcher vet vi hur långt det räckte för Hedins grabbar.

Thomas Bergqvist

HANDBOLL JÖNKÖPING
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons