Annons

Flensburg förlänger med Dan Beutler

Förre IFK Ystads-målvakten Dan Beutler gör stor succé i Bundesliga. Och nu är det klart att Flensburg förlänger kontraktet med Dan.
Sport • Publicerad 4 januari 2005

– Han har varit helt fantastisk i december och haft över 50 procent i räddningar i varje match, säger tränaren Kent-Harry Andersson som är full av beundran över Dan.

– Det är egentligen märkligt att han inte fått det riktigt stora genombrottet tidigare med tanke på hur bra han är på träningarna där han alltid ger järnet, säger Kent-Harry som mycket väl hade kunnat tänka sig Dan i den svenska VM-truppen.

Annons

– Jag vill inte lägga mig i landslagsuttagningen men det känns som han är väl så bra som Fredrik Ohlander och han har gjort bättre i från sig i Bundesliga än Fredrik.

Kent-Harry rankar dock en annan svensk som nummer ett mellan stolparna.

– Fortfarande håller jag Peter Gentzel som nummer ett.

Hur som helst har Dan nu övertagit rollen som förstemålvakt i klubben.

– Just nu är det nog så. Det har lossnat rejält för Dan allt sedan det blev klart med en förlängning av kontraktet. Det är som han känner en annan trygghet när han nu vet var han ska vara de närmaste två och ett halvt åren.

Förre klubbkompisen från IFK Ystad, Kaupo Palmar, har däremot haft det tuffare.

– Men Kaupo är på rätt väg nu. Det tar olika tid för olika spelare att komma in i Bundesliga och Kaupo har haft lite oflyt. Efter det att han fick ryggont tappade han rytmen men i de senaste matcherna har han definitivt visat en positiv trend.

Nöjd med säsongen rent allmänt?

– Ja, tycker det gått jättebra. Vi har bara tappat fem poäng och ligger tvåa och är framme i kvarten både i cupen och Champions League detta trots att norrmannen Christian Berge varit svårt sjuk (lymfkörtelcancer) och att vi inför säsongen tappade Lars Krogh Jeppesen Dessa två var våra bästa spelare i fjor. Mycket glädjande gjorde emellertid Christian nu efterlängtad comeback och det var helt fantastisk, avslutar Kent-Harry som hoppas på ännu en ligatriumf.

– Det står mellan Kiel, oss, Magdeburg och kanske Nordhorn. Lemgo däremot är nog borta ur leken.

Jan Andersson

HANDBOLL FLENSBURG
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons