Fler lag klara för slutspel

Kamratcupen har kommit drygt halvvägs igenom gruppspelet. På årets första vardag sällade sig fyra lag, två gruppettor och två -tvåor, till de slutspelsklara lagen.
Sport • Publicerad 3 januari 2012

Brösarp 2 och Tomelilla 2 vann var sin grupp i går och är därmed klara för fortsatt spel på fredag. Hammenhög 1 och Furulund kommer också att ingå bland de 16 som gör upp på trettondagen. Detta eftersom de för närvarande är bäst och näst bäst bland grupptvåorna.

Det återstår att kora fyra grupptvåor och eftersom sex stycken går vidare kan inte Hammenhög 1 och Furulund bli nerpetade.

Den moraliska gruppfinalen i grupp 4 stod mellan Brösarp 2 och Hammehög 1. Brösarp kom taggat till matchen och gjorde allt för att vinna, trots att segraren i gruppen förmodligen ställs mot Brantevik/Rörum i åttondelsfinalen. Hammenhög hade kanske inte samma glöd utan föll med 3–1.

Grupp 4 var spelmässigt starkare än grupp 10, i alla fall om man får tro Tony Persson i tävlingsledningen.

– Jag upplevde det som att grupp 10 var svagare. Tomelilla 2 som vann gruppen övertygade inte utan det var lite lojt emellanåt. Å andra sidan är det svårt att spela bra när motståndet inte heller är något vidare så jag kan tänka mig att Tomelilla bjuder på bättre spel på fredag, sa Persson.

Division 3-laget Furulund kom inte med mer än sju spelare men tog sig som sagt vidare.

– De har nog också mer att ge och har ju möjlighet att ta med sig fler spelare i slutspelet, fortsatte Tony Persson.

Gruppfinalen i grupp 10 kom, som det senare skulle visa sig, redan i öppningsmatchen när Tomelilla 2 besegrade Furulund med 2–0.

Karin Ohlsson
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.