Annons

Fler män smittade i England – kan bero på EM

EM-fotbollen kan vara en orsak till att män blir smittade av covid-19 i högre grad än kvinnor i England, enligt en ny rapport från Imperial College i London.
Fotboll • Publicerad 8 juli 2021
Engelska supportrar firade semifinalsegern mot Danmark utanför Wembley.
Engelska supportrar firade semifinalsegern mot Danmark utanför Wembley.Foto: Zac Goodwin/AP/TT

Analysen av nyare testresultat visar att andelen män som smittats av viruset ligger på 0,7 procent jämfört med 0,5 för kvinnor.

– Mängden sociala interaktioner som män och kvinnor har är troligen orsaken. På grund av tajmingen, kan det vara så att fotbollen resulterar i att män socialiserar sig mer än vanligt, säger Steven Riley, virusexpert på Imperial College.

Annons

Supportrar har samlats på arenor, barer och andra platser för att följa England till deras första mästerskapsfinal sedan 1966.

Nästan 2 000 coronafall har kopplats till när skotska supportrar reste till London för att se det brittiska derbyt mot England i gruppspelet.

Den smittsamma deltavarianten har fortsatt stor spridning i Storbritannien, som registrerade över 32 000 nya covidfall under onsdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons