Annons

Flygstrul för juniorkronorna

200 personer och ishockeyutrustning för tre nationer skulle samsas på samma plan när den svenska JVM-truppen reste till Edmonton. Då protesterade Sverige tillsammans med resekamraterna från Finland och Ryssland.
Ishockey • Publicerad 13 december 2020
Det blev flygproblem när Lucas Raymond och Juniorkronorna skulle resa till Edmonton. Arkivbild.
Det blev flygproblem när Lucas Raymond och Juniorkronorna skulle resa till Edmonton. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

I dag reste den 25-mannatrupp som ska spela junior-VM i ishockey i Edmonton till Kanada. Efter att ha mellanlandat i Helsingfors skulle resan fortsätta på ett plan som delas med de finländska och ryska trupperna.

Men alla tre lag vägrade gå på planet. Detta efter att man tvingats ha all ishockeyutrustning inuti kabinen, något lagen såg som en säkerhetsrisk, det skriver SVT.

Annons

– Vi var helt överens. Och vi bestämde att vi inte flyger om det är någon risk på planet. Det är emot flyglagen, och det tänker vi inte gå med på, säger finske general managern Kimmo Oikarinen till SVT.

– Det är över 200 personer på samma flyg, och då måste det vara säkert. Det kommer bli en flight, men vi har ett krav på IIHF att vi har en bra situation så alla kan kan åka. Alla säkerhetsfrågor måste vara klara först, säger svenske lagläkaren Ryan Allenby.

Man ställde ett krav på internationella ishockeyförbundet (IIHF) att all utrustning skulle fraktas i ett separat plan. De tre nationerna fick senare igenom kravet och spelarna har nu lyft mot Edmonton.

Junior-VM spelas 25 december-5 januari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons