Annons

Förlänger kontraktet – med en dag

Svenska mästaren Göteborg förlänger kontraktet med mittfältaren Vilde Bøe Risa, med en dag. På så sätt kommer norskan kunna spela båda Champions League-matcherna mot Manchester City.
Fotboll • Publicerad 8 december 2020
Vilde Bøe Risa kommer att finnas tillgänglig i båda Göteborgs Champions League-matcher. Arkivbild.
Vilde Bøe Risa kommer att finnas tillgänglig i båda Göteborgs Champions League-matcher. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Egentligen skulle Vilde Bøe Risas kontrakt med damallsvenska Göteborg ha gått ut den 15 december. Men då mästarlaget den 16 december ska spela den andra Champions League-matchen mot Manchester City gör parterna nu en speciell lösning. Man förlänger helt enkelt kontraktet med en dag, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera.

– Det har jag inte gjort tidigare, säger Vilde Bøe Risa till tidningen.

Annons

Men något extra betalt får hon inte.

– Det blir bara förlängt, inget extra. Nä, men vi kände att ska jag spela en match kan jag lika gärna spela båda. Vi hade den dialogen och jag ville spela den andra också. Det är viktigt för mig, jag tycker att det är skitkul att spela Champions League. Det är en bra motståndare och det är positivt för mig också, säger hon.

Göteborg ställs mot Manchester City först hemma på Valhalla den 9 december, därefter på bortaplan den 16 december.

Men vad som händer efter CL-matcherna är ännu oklart för Vilde Bøe Risa.

– Ärligt talat vet jag inte. Det har varit mycket osäkert, corona gör det svårt och många klubbar är mitt i säsong. Det är mycket som spelar in. Får man möjlighet att spela i en större klubb så är det intressant, men känns det inte rätt för mig så stannar jag här. Klubben vet hur jag tänker och det finns möjlighet att stanna, säger hon till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons