Förlust för Österlen i SM-semifinalen

Österlens BTK fick en tung start på SM-semifinalspelet mot Söderhamn.
Sport • Publicerad 27 april 2013
Hampus Söderlund hade ingen lycka med sig i semifinalmatchen mot Söderhamn. Ansiktsuttrycket är talande för de två förluster han råkade ut för.
Hampus Söderlund hade ingen lycka med sig i semifinalmatchen mot Söderhamn. Ansiktsuttrycket är talande för de två förluster han råkade ut för.Foto: 

På bortabord i Hälsingland blev det förlust med 3-1 och därmed är Österlenlaget tvunget att vinna hemmamatchen 1 maj för att hålla liv i semifinalen.

Det började dock bra för skåningarna. Österlens etta Yang Dian Wang vann en spännande match mot landslagsspelaren Jon Persson med 3-2 i set. Wang vann det avgörande setet med 11-7.

Men därefter var det uppförsbacke.

Hampus Söderlund förlorade mot Hampus Norberg med 3-1, varpå An Shu föll i raka set mot Viktor Brodd. En klar missräkning för Österlen. Som väntat hade sedan Hampus Söderlund inget att sätta emot Jon Persson som utklassningsvann med 3-0 i set och säkrade Söderhamns seger i lagmatchen.

Ska Österlen kunna utjämna måste framförallt An Shu prestera bättre i onsdagens möte i Jonebergshallen, Simrishamn (18.30).

I händelse av Österlenseger på onsdag kommer en avgörande match att spelas 3 maj i Simrishamn.

I den andra semifinalen vann som väntat Eslövs AI över Halmstads BTK med 3-1.

Carl Johan Engvall
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.