Från handboll till hinder för Ögren

Storskytten Per Ögren funderar just nu över sin handbollsframtid i IFK Ystad. Samtidigt har han många andra bollar i luften. Utöver sin parallella karriär som footvolleyspelare kommer han i början av maj att arrangera ett spektakulärt kraftprov i Malmö.
Sport • Publicerad 6 april 2013
Över stock och sten går färden om man ska klara av den åtta kilometer långa hinderbanan på Ribersborg i Malmö. IFK Ystad-spelaren Per Ögren ligger bakom kraftprovet.
Över stock och sten går färden om man ska klara av den åtta kilometer långa hinderbanan på Ribersborg i Malmö. IFK Ystad-spelaren Per Ögren ligger bakom kraftprovet.Foto: 

Per Ögren har vi under ett antal år lärt känna som en fruktad skytt i IFK Ystads allsvenska handbollslag.

Vi har även sett honom som landslagsspelare i volleyboll. Med fötter.På sand.

Nu lanserar han ännu ett projekt.

På Ribersborg i Malmö arrangerar Per Ögrens och hans nya eventbolag kraftprovet ”Toughest”. Det handlar om att springa åtta kilometer och passera 20 spektakulära hinder.

Likt en gladiatorbana kommer deltagarna att behöva ta sig förbi vallgravar, kryphinder, tångbad, däckhinder, en istank – och flera andra prövningar.

– Jag tror att det här ligger i tiden, att folk vill utmana sig mer än att bara springa slätt. Det kan man göra varje dag. Den här utmaningen har man bara chans att göra vid ett enda tillfälle, säger Per Ögren, som har planer på att lansera ”Toughest” i andra städer, både i Sverige och utomlands.

Sociala medier

Han använder framförallt sociala medier för att lansera det annorlunda konceptet. ”Toughest” har redan 2 000 fans på Facebook och 700 deltagare har anmält sig.

Det känns som att det kommer att bli ett ungt startfält?

– Det kan man tro, men så är det faktiskt inte. Snittåldern ligger snarare över än under 30 år och det är väldigt många tjejer som har anmält sig. Mycket glädjande.

Är hinderbanan något för medelmotionären att ge sig på?

– Åtta kilometer terräng och 20 hinder är såklart ingen promenad i parken. Men banan är heller inte värre än att de allra flesta kommer att klara den. Det krävs absolut inga övermänniskor. Dessutom kan man springa i lag och hjälpa varandra, säger Ögren.

Vad händer med din handbollskarriär?

– Vi får se. Jag tycker att den gångna säsongen har varit rolig och jag fortsätter gärna i IFK Ystad. Vi har börjat diskutera kommande säsong, men ingenting är påskrivet ännu. Det är en del bitar som måste på plats, säger Per Ögren.

Sanna Wahanta
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.