Fransk trio före von Eckermann – "en väckarklocka"

Tre franska ekipage var vassare än Henrik von Eckermann och King Edward som blev fyra.
Den internationella hoppningen i Göteborg var en väckarklocka, menar svensken.
– Det är inte riktigt där jag vill att det ska vara, säger von Eckermann.
Ridsport • Publicerad 24 februari 2023
Henrik von Eckermann med hästen King Edward. Arkivbild.
Henrik von Eckermann med hästen King Edward. Arkivbild.Foto: Georgios Kefalas/AP/TT

Fördelaktiga startnummer till söndagens världscuptävling stod på spel under fredagens internationella hoppning i Scandinavium.

Bäst av svenskarna blev von Eckermann med hästen King Edward. Ekipaget red felfritt, men det räckte varken för att hoppa hem segern eller sluta topp tre.

Tre franska ekipage – Julien Anquetin med Blood Diamond du Pont, Marc Dilasser med Arioto du Gevres och Gregory Cottard med Bibici – var snäppet snabbare och slutade etta (Anquetin), tvåa (Dilasser) och trea (Cottard).

– Han (King Edward) är i fantastisk form och han hoppar fantastiskt även fast jag inte hade det samspelet med honom i dag som jag hade önskat. Han var lite för laddad och då blir det lite att jag får bromsa lite för mycket till hindren och inte har det där jämna flytet som jag vill, säger von Eckermann i SVT.

Trippelt franskt inför söndag alltså där en sen start innebär koll på vad andra åstadkommer.

Söndagens världscuptävling är den sista före världscupfinalen i amerikanska Omaha i april. Henrik von Eckermann toppar ligan och är redan klar för finalen.

– Det var därför jag gjorde det här i dag, för att se inför världscupfinalen, det var en bra påminnelse för mig. Det är inte riktigt där jag vill att det ska vara ännu, det var en liten väckarklocka, jag får inte slappna av för mycket, säger con Eckermann.

Wilma Hellström, inomhussäsongens svenska överraskning, blev sexa med Cicci Bjn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.