Annons

Franskt nyförvärv gjorde första passet med YIF

Ystads IF har värvat försiktigt inför debuten i allsvenskan.
Tre nyförvärv har det blivit hittills.
Det senaste – vänstersexan Sarah Baudeneau, 23, från Frankrike – gjorde sitt första pass med klubben på måndagseftermiddagen.
– Jag är lite nervös just nu, sa hon kort före passet startade.
Ystad • Publicerad 1 augusti 2022 • Uppdaterad 2 september 2022
Vänstersexan Sarah Baudeneau, från Frankrike, har gjort sitt första träningspass med Ystads IF.
Vänstersexan Sarah Baudeneau, från Frankrike, har gjort sitt första träningspass med Ystads IF.Foto: Ulf Gummesson

Michelle Fyhr Seifert, sportsligt ansvarig i Ystads IF, hämtade Sarah Baudeneau på flygplatsen i söndags. Dagen efter var det dags för den första bekantskapen med laget, som inledde träningen med en löprunda innan de klev in i Ystad Arena och fortsatte passet.

Sarah Baudeneau kommer i första hand till Sverige för att studera till maskiningenjör i Lund. Men hon vill samtidigt fortsätta att satsa på handbollen och hon känner sig högst motiverad att få göra det i den vita YIF-tröjan.

Annons

– Det ska bli spännande att spela här och att få träffa och lära känna alla tjejerna i laget, säger Sarah Baudeneau, som beskriver sig själv som handbollsspelare så här:

– Jag är vänstersexa och jag är mer av en avslutare än något annat. Jag gillar att springa mycket och jag gillar också att göra mål.

”Jag kommer till en ny liga så jag hoppas att jag kommer lära mig många saker. Och jag hoppas även att jag kan ha nytta av mina erfarenheter från Frankrike i spelet”
Sarah Baudeneau

Den första månaden ska hon bo i Ystad, men när studierna tar vid blir utgångspunkten i stället Lund vilket innebär en del pendlande till träningar och matcher.

– Jag kommer till en ny liga så jag hoppas att jag kommer lära mig många saker. Och jag hoppas även att jag kan ha nytta av mina erfarenheter från Frankrike i spelet, säger hon.

Sarah Baudeneau har meriter från förstaligan i Frankrike, men kanske främst från andraligan där hon spelat flera säsonger, senast i Echirolles-Eybens.

– Hon vill väldigt mycket med sin handboll och det var därför hon valde Sverige så hon kunde köra på med sin handboll samtidigt som hon pluggar, säger Michelle Fyhr Seifert.

Fakta

Ystads IF:s nyförvärv

Ystads IF har hittills värvat tre spelare inför den allsvenska säsongen:

Nora Rasmusson, målvakt från Eslöv.

Tilda Lilja, mittsexa från Lugi.

Sarah Baudeneau, vänstersexa från Echirolles-Eybens, Frankrike.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons