Annons

Fredricson knappt slagen – siktar på GP-segern

Peder Fredricson vill alltid vinna och är numera rätt van vid att göra just det.
Men den här gången hade han marginalerna emot sig.
Brasilianaren Marlon Modolo Zanotelli kapade 32 hundradelar på Fredricsons tid.
Ridsport • Publicerad 27 november 2021
Peder Fredricson och Crusader Ice blev knappt slagna av Marlon Modolo Zanotelli i kvällens hoppning i Friends arena.
Peder Fredricson och Crusader Ice blev knappt slagna av Marlon Modolo Zanotelli i kvällens hoppning i Friends arena.Foto: Erik Simander/TT

Det är söndagens avslutande GP-hoppning som är den stora grejen i Friends arena, men lördagskvällens 1,40-hoppning följdes av fullsatta läktare.

Publiken fick bra valuta för pengarna – men kanske inte den svenska vinnare de hade hoppats på.

Annons

Men det såg länge ut att bli en sådan.

Full fart på Harley

Malin Baryard Johnsson och Harley Davidson har ingen större erfarenhet av varandra. Hästen tillhör landslagskollegan Helena Persson.

OS-stjärnan tvekade dock inte det minsta i ekipagets andra tävling tillsammans, trots den rätt knixiga banan. Full gas och tiden 62,36 berättade att det gick undan i svängarna.

Dessutom stod samtliga hinder kvar.

Ekipaget gick upp i ledningen, men det är alltid en nackdel att rida tidigt. Konkurrenterna studerade vägvalen, sprången och hittade genvägar.

Men inte många lyckades klå Baryard Johnsson.

Stephanie Holmén var en. Hon har haft några bra dagar i showen och fortsatte på den inslagna vägen. Peder Fredricsons beridare kapade några sekunder på Baryard Johnssons tid och gick upp i topp med Comete Saint Just.

Chefen snabbare

Men så kom chefen.

På Crusader Ice jagade Fredricson sin tredje seger i årets internationella hästshow. Mästaren på att läsa en bana och möjligheterna att vinna tid kunde med god marginal säkerhetshoppa det sista hindret.

Han var ändå 2,16 sekunder snabbare än jobbarkompisen hemma på Grevlundagården.

Annons

Fredricson hade behövt vara lite snabbare. Även Marlon Modolo Zanotelli kan det här med att ge järnet. Som en av de sista ryttarna smet han och Gouvernante förbi – 32 hundradelar kvickare än världsettan.

– Hon hoppade fantastiskt. I dag fungerade det för oss. Alla vet att han (Fredricson) är den man måste slå och i dag var vi lyckosamma och kunde göra det, säger Zanotelli till SVT.

Tog riskerna

– Jag visste att jag var tvungen att ta risker. Det är lättare när man går efter. Hade Fredricson ridit efter mig hade han troligen varit snabbare.

Fredricson får sikta på revansch i GP-klassen.

– Det ska bli roligt. Den ser jag verkligen fram emot, säger han till SVT.

Världscupen i fyrspann brukar gå under radarn och då var det kanske inte så konstigt att Boyd Exell, sportens främste just nu, häpnade över uppståndelsen under den internationella hästshowens kvällspass.

– Det var en fantastisk atmosfär. Folk applåderade innan vi ens hade startat, sade australiern efter segern.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons