Annons

Fredricson tillbaka i tävling efter OS-succén

Peder Fredricson hann knappt vara hemma och vända i Sverige efter OS-succén innan det var dags att sätta sig upp på hästryggen igen.
Fredricson fanns med i startfältet i Global Champions League-tävlingen i London under torsdagen. Men denna gång gick det tyngre.
Ridsport • Publicerad 13 augusti 2021
Peder Fredricson på Christian K. Arkivbild.
Peder Fredricson på Christian K. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Peder Fredricson, som tävlar för totalledaren Valkenswaard United, var tredje ryttare ut i startfältet på hästen Christian K.

Fredricson red snabbt, 68.69 sekunder, och var på väg mot en felfri runda. Men på det näst sista hindret blev det en rivning. Även lagkamraten Alberto Zorzi rev en gång, vilket gjorde att det inte blev någon topplacering. Duon blev till slut nia i lagtävlingens första runda.

Annons

Etta kom den stora konkurrenten i Global Champions League, Shanghai Swans, med österrikaren Max Kühner och tysken Christian Ahlmann. Inför tävlingarna i London låg Shanghai Swans tvåa i sammandraget på 150 poäng, 38 poäng bakom Valkenswaard United.

Evelina Tovek imponerade tidigare under dagen när hon blev tvåa i 1,45-hoppningen. Tovek som tävlar för Scandinavian Vikings, rev en gång i lagtävlingen och laget slutade på 13:e plats.

Andra rundan i lagtävlingen inleds på lördagen klockan 16 svensk tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons