Annons

Fredricsons succé – vann före Eckermann

De svenska ryttarna har en riktig kanonhelg i St Tropez.
På lördagen kom två nya segrar där Peder Fredricson och Henrik von Eckermann avslutade med en blågul dubbel i grand prix-hoppningen.
Ridsport • Publicerad 29 maj 2021
Sveriges Peder Fredricson vann lördagens Global Champions Tour-tävling på Catch Me Not S. Arkivbild.
Sveriges Peder Fredricson vann lördagens Global Champions Tour-tävling på Catch Me Not S. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Peder Fredricson har haft två perfekta dagar i Frankrike. Den svenska ryttarstjärnan vann fredagens 1,50-hoppning och följde upp det med två nya segrar på lördagen – ett prima styrkebesked inför OS i Tokyo.

Först tog Fredricson, på stjärnhästen All In, och australiskan Edwina Tops-Alexander hem lagtävlingen i Global Champions League för Valkenswaard United.

Annons

Och på kvällen kom helgens höjdpunkt när Fredricson och Catch Me Not S vann den femstjärniga grand prix-hoppningen i Global Champions Tour efter två felfria hoppningar.

I omhoppningen ställdes han mot fem andra ekipage, där landsmannen Henrik von Eckermann var enda andra ryttare att åter göra en felfri runda. Men von Eckermann, på King Edward, fick nöja sig med andraplatsen på tiden 35,91 medan Fredricson vann på 34,98.

Trea blev fransmannen Simon Delestre på Hermes Ryan.

– Det var en bra dag. Jag önskar att alla dagar kunde vara som den här, säger Peder Fredricson i Eurosports sändning efter seger.

– Det kändes inte som att det gick jättesnabbt, men jag höll en bra rytm och tog inte alltför stora risker. Och som tur var, var inte de andra lika snabba.

Det svenska OS-laget tas ut i juni.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons