Annons

Fredrik – kung av sand

1. Du har haft en intensiv sommar med massor av beachvolleyboll. Berätta!
Sport • Publicerad 6 september 2011
Fredrik Holgersson, Ystads volleybollklubb, har utsetts till månadens talang för augusti.
Fredrik Holgersson, Ystads volleybollklubb, har utsetts till månadens talang för augusti.Foto: privat/arkiv
Foto: 

– Jag och min spelpartner Filip Mokelainen har åkt runt i hela södra Sverige och tävlat mycket. Huvudmålet var att vinna beach-SM i Malmö och det lyckades vi också med. Det blev guld i U17-klassen. Sedan har jag varit iväg med landslaget i Norge och blivit fyra i en turnering där.

2. Hur länge har du spelat volleyboll?

Annons

– I 5–6 år ungefär. Men beachvolleybollen har kommit in lite senare.

3. Varför fastnade du för just volleyboll?

– Det var främst pappas förtjänst. Han har spelat tidigare och var den som fick upp mitt intresse. Nu är hela familjen engagerad.

4. Vad har du för framtidsplaner inom sporten?

– Nu ska jag först och främst gå tre år på volleybollgymnasiet i Falköping. Det blir träning tre timmar om dagen. Målet är att komma med i landslaget så småningom. Det spelar egentligen ingen roll om det blir i beach eller vanlig volleyboll men som det känns nu ligger beach närmare till hands, just för att sommaren varit så härlig och gett mig framgångar.

5. Vad gör du när du inte spelar volleyboll?

– Mycket tid går till studier men annars är jag nog som alla andra ungdomar, det vill säga spenderar mycket tid vid datorn och med att umgås med kompisar.

6. Hur ska du klara av att bo hemifrån nu när du flyttat till Falköping?

– Det ska nog gå bra. Vi studenter får mat fyra gånger om dagen på skolan så det är bara på helgerna som vi får fixa mat själva. Sedan har jag tränat hemma på att tvätta så det ska jag nog också klara av.

7. Vad har du för favoritmat då?

Annons

– Pizza.

8. Nämn en person du beundrar.

– Om jag ska nämna någon inom min sport så får det bli Todd Rogers, en amerikan som är ruskigt duktig och bland annat har vunnit OS-guld.

9. Vad har du för musiksmak?

– Jag lyssnar på det mesta men framför allt ganska lugn och avslappnande musik.

10. Vad skulle du göra om du vann en miljon?

– Jag skulle spara pengarna tills jag var klar med skolan. Sedan skulle jag ge mig ut i världen och spela beachvolleyboll på härliga stränder och stanna borta tills pengarna tog slut.

Maria Sällberg
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons