Annons

Friade Brynässpelaren ansöker om skadestånd

Brynässpelaren som var misstänkt i den nu nedlagda våldtäktsutredningen ansöker om statligt skadestånd.
Ishockey • Publicerad 9 juli 2021
Den tidigare misstänkte Brynässpelaren ansöker om skadestånd. Arkivbild.
Den tidigare misstänkte Brynässpelaren ansöker om skadestånd. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skadeståndet är tänkt att fungera som ersättning för förlorad arbetsinkomst och för lidande under frihetsberövandet. Spelaren var anhållen i tre dagar, men försattes sedan på fri fot.

I ansökan står det att misstankarna har skadat spelarens anseende samt "orsakat beröringsskräck" hos arbetsgivare vilket försvårat spelarens framtida karriär. På grund av spelarens ställning som offentlig person menar advokaten att skadeståndet borde bli högre än i normalfallet.

Annons

– Han är en publik person, ni medier hade inte tagit upp det här på det sättet ni gjort om det var en vanlig Svensson som inte varit ett namn. En hockeyspelare har ett marknadsvärde, säger advokaten enligt Expressen.

I maj anhölls även en annan Brynässpelare för våldtäkt och misshandel i nära relation. Förundersökningen om våldtäkt har sedan lagts ner, men spelaren utreds fortfarande för misshandel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons