GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Friidrottarna om olyckan: "Sjukt att vi lever"

Stavhopparen Michaela Meijer och tränarna Yannick Tregaro och Gustaf Hultgren kolliderade med en lastbil och voltade.
Nu berättar de om den våldsamma kraschen.
Friidrott • Publicerad 24 juni 2021
Michaela Meijer. Arkivbild.
Michaela Meijer. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

De tre friidrottsprofilerna var på väg hem från Karlstads GP när minibussen de färdades i krockade med en lastbil och samtliga fick föras till sjukhus.

Gustaf Hultgren skadades allvarligt i olyckan och tvingades till operation

– Det är helt sjukt att vi lever. Det är ofattbart att vi inte dog, säger han till SVT.

– Jag är väldigt trasig om man säger så. Men det är ändå "fine". Jag har inte så mycket smärta, säger han.

Yannick Tregaro fick ett par revbensfrakturer medan Michaela Meijer blev blåslagen. Båda har fått lämna sjukhuset i Karlstad.

– Efter omständigheterna är det helt sjukt att jag mår så här bra som jag gör. Jag har nog haft en väldig, väldig tur. Det kunde nog ha varit värre tror jag, säger Tregaro.

Meijer är ännu inte uttagen till OS men den sista uttagningen sker i nästa vecka och hon kan fortfarande bli uttagen.

– Det är svårt att bedöma det. Hur snabbt hon återhämtar sig. Vi kan inte säga om det blir OS eller att det inte blir OS. Hon är blåslagen så det viktigaste är att hon återhämtar sig, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Yannick Tregaro är en av svensk friidrotts mest framgångsrika tränare och jobbar bland annat med redan OS-uttagne Thobias Montler. Gustaf Hultgren är tränare till Meijer och stavhoppskollegan Angelica Bengtsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer