Annons

Friidrottsförbundet öppnar för Ryssland i OS

Internationella friidrottsförbundet World Athletics öppnar för att häva avstängningen av Rysslands friidrottsförbund (Rusaf) före sommarens OS i Tokyo, enligt .
Olympiskt • Publicerad 2 december 2020
Den ryska höjdhoppsstjärnan Maria Lasitskene tog VM-guld i Doha förra året under neutral flagg. Arkivbild.
Den ryska höjdhoppsstjärnan Maria Lasitskene tog VM-guld i Doha förra året under neutral flagg. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Beskedet kommer ett par dagar efter att Peter Ivanov valts till ny ordförande för Rusaf, det nationella förbundet som har varit avstängt av World Athletics sedan i november 2015 på grund av den dopningsskandal som rullades upp samma år.

Rune Andersen, chef över den enhet hos World Athletics som arbetar med Rysslands återinträde i det internationella friidrottsförbundet, har nyligen talat med Ivanov och förbundet kan vara tillbaka i gemenskapen i mars nästa år, enligt sajten insidethegames.

Annons

Men för att det ska ske krävs det att World Athletics godkänner den åtgärdsplan som Ryssland blivit ombedda att upprätta i kölvattnet av dopningsskandalen.

Ryska friidrottare tilläts inte tävla vid OS i Rio de Janeiro 2016. I de senaste internationella friidrottsmästerskapen har de ryssar som kunnat bevisa att de är rena tävlat under neutral flagg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons