GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Full koll på klockan – Fredricson GP-vinnare

Sist ut i omhoppningen.
En situation Peder Fredricson behärskar till fulländning. Världsstjärnan vann Sveriges GP-hoppning på Christian K.
Ridsport • Publicerad 27 november 2022
Peder Fredricson och Christian K hade full koll på klockan och vann GP-hoppningen i Friends arena.
Peder Fredricson och Christian K hade full koll på klockan och vann GP-hoppningen i Friends arena.Foto: Christine Olsson/TT
Peder Fredricson överst på prispallen igen.
Peder Fredricson överst på prispallen igen.Foto: Christine Olsson/TT

Fredricson har dalat på världsrankningen samtidigt som Henrik von Eckermann klivit upp som världsetta efter ett enastående framgångsrikt år med mängder av segrar och topplaceringar.

Ett maktskifte i såväl den svenska eliten som i världstoppen.

Men räkna aldrig bort en mästare och slipad taktiker som Fredricson.

– Jag hade min plan redan när jag gick banan och visste vilka galoppsprång jag skulle ta och försöka hålla tajta vägar. Jag såg de andra och att planen stämde, men jag fick improvisera lite inne på banan, säger han.

Tackade sin häst

Fredricson var piskad att klå belgaren Olivier Philippaerts 41,96 sekunder. Klockan stannade på 41,55.

Och ett öronbedövade jubel bröt ute inne i Friends arena.

Fredricson kunde lägga ännu en GP-seger till sin långa meritlista – och fick dessutom 291 720 kronor för jobbet.

Han tackade sin mångårige partner Christian K.

– Han fajtades bra med mig därute i dag. Det är en fantastisk häst som börjar bli lite till åren, men som kämpar. All heder till honom, säger Fredricson till SVT.

Stortävling i Genève

Närmast väntar en av höstens främsta tävlingar, Topp 10 i Genève, nästa helg. Tävlingen är endast öppen för de tio främsta på världsrankningen.

– Planen är att jag ska rida Catch Me Not där, säger Peder Fredricson som har sällskap av Henrik von Eckermann i Schweiz.

Världsettan hade ingen rolig första adventssöndag i Friends arena. Två rivningar på Dzara Dorchival i grundomgången släckte förhoppningarna om en omhoppning om segern.

Stephanie Holmén vann en av fredagens klasser på Flip's Little Sparrow, men i showens främsta och svåraste hoppning tog det stopp. Ekipaget utgick i grundomgången.

Angelica Augustsson Zanotelli var näst bästa svensk på fjärde plats, följd av Jens Fredricson som sexa och Malin Baryard Johnsson som åtta.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.