Gif Sundsvall förlorade inför 500 i publiken

Gif Sundsvall var en av de första idrottsföreningarna som släppte in 500 sittande åskådare under den första dagen av regeringens lättnader av restriktionerna.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2021
500 åskådare såg hemmalaget Gif Sundsvall förlora med 1–2 mot Jönköpings-Södra i superettan.
500 åskådare såg hemmalaget Gif Sundsvall förlora med 1–2 mot Jönköpings-Södra i superettan.Foto: Mats Andersson/TT
Publiken tågade in på NP3 arena.
Publiken tågade in på NP3 arena.Foto: Mats Andersson/TT

Hemmaåskådarna lär ha varit glada och lyckliga över sin återkomst till läktaren hemma mot Jönköpings Södra i superettan.

Men de flesta var nog inte riktigt lika nöjda efteråt med anledning av 1–2-resultatet.

J-Södras Adrian Edqvist gav bortalaget ledningen redan i den nionde minuten innan Pontus Engblom kvitterade till 1–1 för medelpadingarna i 39:e. Smålänningarna lämnade NP3 arena med samtliga tre poäng efter att Eric Omondi gjort 2–1 i 58:e minuten.

Resultatet innebar att Sundsvall tappade poäng i tätstriden med Värnamo och Norrby och att mittenlaget J-Södra närmade sig toppen av tabellen.

I förra veckan beslutade regeringen att följa det man tidigare aviserat, att tillåta betydligt fler åskådare i idrott från den 1 juni. Från åtta till 500, om publiken har sittplats utomhus.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.