Annons

Gislövsdals IK i kris

Gislövsdals IK är på fallrepet. Lyckas man inte få loss pengar genom att sälja Gislövs stjärna begärs klubben i konkurs – och en idrottsepok går i graven.
Sport • Publicerad 1 mars 2014
Stjärnevallen i Gislövsdal. På den här planen fanns det långt framskridna planer på att anlägga konstgräs för några år sedan. I dag är hela klubben på fallrepet.
Stjärnevallen i Gislövsdal. På den här planen fanns det långt framskridna planer på att anlägga konstgräs för några år sedan. I dag är hela klubben på fallrepet.Foto: 

Gislövsdals IK skakades för ett par år sedan av interna schismer. Anklagelser om ekonomisk brottslighet inom styrelsen ledde bland annat till polisutredning. Ingen har kunnat ställas inför rätta – och skulderna har vuxit.

Nu befinner sig Gislövsdals IK på ruinens brant.

Annons

Enda möjligheten man har att överleva som klubb är att sälja nöjesstället Gislövs stjärna och på så vis frigöra pengar.

– Så illa är det. Vi har eventuellt en köpare på gång, men får troligen inget besked förrän på måndag. Går affären inte i lås är det slut. Det är mycket, mycket sorligt alltsammans, säger ordföranden Christer Persson.

Ingen YA-cup

I veckan drog sig Gislövsdals IK ur YA-cupen, som man var anmäld till. Man har lottats in i seriespelet (division 7 sydöstra) men det är högst osäkert om man kommer att ställa upp.

– Vi är en klubb som alltid har haft en god ekonomi, ända sedan 1940-talet. Vår starka koppling till Gislövs stjärna har förstås bidragit till det. Danskvällar och andra nöjesevenemang har genom tiden betytt väldigt mycket för föreningens ekonomi. Och allting har skötts med ideella krafter, utom de gånger vi har behövt ta in en kokerska, säger Christer Persson.

Hur stora skulder har föreningen?

– Det handlar om ett par 100 000 kronor. Och det är inga pengar som finns. Blir det ingen försäljning av Gislövs stjärna är klubben konkursmässig, säger Persson.

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons