Glesa startfält i rallycrossen

Tomelilla Artikeln publicerades
Tobias Börjesson, Stenungsund, i en vit BMW i klass 4, vann B-finalen och slutade så småningom trea i A-finalen.
Foto:Foto: Hanna F.Ellborg
Tobias Börjesson, Stenungsund, i en vit BMW i klass 4, vann B-finalen och slutade så småningom trea i A-finalen.

Bra tävlingar men relativt få deltagare och blandade framgångar för hemmaförarna.

Så ungefär kan man sammanfatta helgens rallycrosstävlingar på Svampabanan.

I helgen avgjordes dubbla deltävlingar i Götalands- och Svealandscupen i rallycross på Svampabanan.

Trots att förare från två så pass stora distrikt gjorde upp om viktiga poäng var deltagarantalet inte imponerande.

– Ja, man hade kanske önskat lite fler förare. I dag (läs i går) tror jag bara vi var 54 förare, suckar tävlingsledaren Kjell-Åke Hellkvist som bortsett från de tunna startfälten var mer än nöjd med tävlingarna.

– Ja, det har vart bra tävlingar. Vi hade lite funktionärsstrul innan vi kom i gång i lördags men sen det var löst flöt det på bra och under söndagen gick det jättebra. Och vi hade också vädret med oss. Det regnade på natten så banorna vara lite blöta och hala men i dag (söndag) var det ju kanonväder, fortsätter Hellkvist.

De tunna startfälten gjorde sig inte minst påminda i klass 1, som bara lockade tre förare, bland dessa hemmaföraren Richard ”Lillen” Persson som eventuellt kan gjort sin sista start i klassen.

Richard, som blev trea på lördagen (där man körde tillsammans med den historiska klassen för att dryga ut startfältet) efter att inte riktigt fått rätt med bilen, och tvåa på söndagen funderar nämligen på att sluta tävla i klass 1. Finnskogas Per Berglund vann såväl lördagens som söndagens final.

– Vi år se. Nu närmst är det en SM-deltävling i Strängnäs den 11 juni men jag vet inte riktigt om vi åker upp. Det kostar på både med tid och annat för att delta. Motivationen är kanske inte alltid på topp. Det är allt det där runt omkring som är jobbigt – att köra däremot är det roligaste som finns.

Men kan du inte sadla om till någon mindre kostsam klass?

– Jo, jag har stora funderingar på att köra den nya historiska klassen – den är väldigt intressant. Jag har redan börjat fundera på vilken bil det i så fall blir, och det blir i så fall en Volvo Amazon. Och åldern (50 år) har jag, säger Richard Persson.

Det var emellertid inte enbart ”Lillen” som hamnade på pallen av hemmaåkarna. Riktigt bra gick det även för junioren Joacim Rollving i en BMW som vann lördagens A-final och som kom tvåa i söndagens.