Annons

GP-brons till Linda och Martin

Sport • Publicerad 23 maj 2005

Ystads SS Linda Jönsson och Sjöbo SS Martin Birgersson fortsatte i helgen att övertyga i simbassängen. Båda simmade till sig tredjeplatser vid Grand Prix-tävlingarna i Malmö. Linda Jönsson nöjde sig inte bara med en bronsplats. Hon kom trea både på 200 fjäril och 800 fritt.

– Det var helt okej. Jag fick en bra koll på hur jag ligger till och jag simmade på klart bättre tider än i SM i somras, säger Linda Jönsson.

Annons

Både på 200 fjäril och 800 fritt var Linda långt efter ettan och tvåan i loppen. Hon fick i stället slåss om tredjeplatsen, en kamp hon alltså vann två gånger om. – Jag hade ytterbana på 200 fjäril och loppet gick max tio minuter efter jag hade simmat 400 medley (där Linda slutade 5:a) så jag var redan trött. Men jag hade nog kommit på samma plats även om jag varit pigg för ettan och tvåan var överlägsna, säger Linda Jönsson.

Martin Birgersson var som vanligt framgångsrik på 1 500 meter fritt där han simmade in som trea. Han simmade inte lika snabbt som han gjorde vid tävlingarna i Mölndal för ett par veckor sedan, men han är just nu inne i en tung träningsperiod som riktar in sig på sommarens junior- och senior-SM-tävlingar.

– Det var ett fullgott resultat med tanke på den tunga träningsperioden han är inne i. Bassängen var ganska tungsimmad också verkade det som, säger Claes Andersson, tränare i Sjöbo.

Martin var även i final på 400 fritt där han slutade 7:a.

Det var inte bara Martin och Linda som simmade till sig final-platser bland de sydöstskånska simmarna. I Sjöbo kom Martina Nilsson 7:a (200 fjäril), Sandra Nilsson 7:a (50 fjäril) och 8:a (100 fjäril). Ystadssimmarnas övriga finalplatser togs av Robbin Steen som kom 8:a (100 fjäril), Anneli Jönsson som simmade direktfinal och kom 7:a (400 medley) och Alexander Persson som slutade på 6:e plats (200 fjäril).

Ulf Gummesson

SIMNING MALMÖ
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons