Annons

Grisig kamp om första poängen

Seriespelet för HK Björnen och Vinco har varit grymt inledningsvis. Klubbarna har fått fyra respektive två förluster rakt i trynet. Båda står på noll poäng. I kväll möts lagen i en, som det förutspås, riktig grismatch.
Sport • Publicerad 15 oktober 2010
Vad har en gris gemensamt med ett handbollsderby? Inte mycket egentligen. Men det förutspås bli en riktig grismatch mellan Björnen och Vinco i kväll. Dennis Persson spelar med stor sannolikhet för sitt Björnen i kvällens viktiga match mot Vinco.
Vad har en gris gemensamt med ett handbollsderby? Inte mycket egentligen. Men det förutspås bli en riktig grismatch mellan Björnen och Vinco i kväll. Dennis Persson spelar med stor sannolikhet för sitt Björnen i kvällens viktiga match mot Vinco.Foto: 

Dennis Persson, spelande tränare i Björnen, är en av dem som tror på en skitig tillställning.

– Det blir nog inget skönspel, utan mer grishandboll kan jag tänka mig. Jag är väl personligen mer för skönspel. Grishandboll är inte riktigt min sida, men man får ta det som det kommer. Vi vet vad som gäller, säger han.

Annons

Hur vinnner man en grismatch då? Enligt Dennis Persson gör man det genom att ha den största viljan, att ha den bästa inställningen.

Kort och gott, att våga gå in i kampen och böka.

– Den som vill mest vinner känns det som. Båda lagen är ju i behov av poäng så det gäller att vara mest hungrig, säger Dennis Persson.

Sjöbos spelande tränare förklarar att han har spelat både med och mot flera av Vincos spelare, så han tror sig inte kunna bli överraskad av vad som väntar på fredagskvällen.

Problemet har heller inte varit oförmågan att anpassa spelet till motståndarna. Det är det egna lagets brist på inställning som gjort att man har noll poäng hittills.

Det är det som gjort att Persson inte kan gödsla med lovord över laget så här långt.

Men nu ska det bli annorlunda.

– Vi har snackat om det i veckan. Vi har tagit upp vad som varit fel och nu ska det bli slut på det. Det är inställningen som varit problemet. Vi ställer inte upp för varandra. Man kan till exempel inte bara gå upp och ta skott utan att ta hjälp av andra.

Persson poängterar också att Björnen mött bra motstånd hittills. Han hävdar till exempel att serieledaren Helsingborgs lag var för bra med division 3-mått mätt.

– Vi har nog mött de fyra topplagen, åtminstone de som är tippade att ligga däruppe. Och vi har inte presterat vår bästa handboll.

Annons

Vi får se om det blir annorlunda i Sjöbo i kväll.

Klockan 20.15 börjar tillställningen.

Då är det dags att kasta gris.

Förlåt, spela handboll.

Om viktiga poäng.

Och trots att mycket står på spel bjuds det förhoppningsvis på en och annan knorr.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons