Gröstorp upp i serieledning

Gröstorp har fått en kanonstart i elitserien. Det sensationella 4–4-resultatet mot Eslöv i premiären följdes upp med 5–0 borta mot Warta i går.
Sport • Publicerad 30 oktober 2007
Martin Nilsson fick stå över premiärmatchen mot Eslöv men fick chansen i bortamatchen mot Warta. Och Martin tackade för förtroendet genom att vinna sin match mot Erik Tamm. Arkivbild: Bass Nilsson
Martin Nilsson fick stå över premiärmatchen mot Eslöv men fick chansen i bortamatchen mot Warta. Och Martin tackade för förtroendet genom att vinna sin match mot Erik Tamm. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Därmed är Wartas hemmaplan Exercishuset en fortsatt lyckoarena för Gröstorp. Det var här som elitserieplatsen fixades på våren 2004 och det var här som kvalsegern för att stanna kvar i elitserien grundlades på våren 2005. Den här gången var det tämligen odramatiskt, i alla fall sett till slutsiffrorna 0-5.

- Vi trivs bra på Heden. Det var förbannat skönt att få ta den här segern och rida vidare på resultatet från Eslövsmatchen. Fast det var i ärlighetens namn jämnare än 0-5, säger Gröstorpstränaren Peter Gustavsson.

Ja, tre av de fem matcherna gick till avgörande set och i två av dem vände Gröstorpsspelarna underlägen på 1-2 till seger med 3-2. Kanske kan sådana detaljer vara skillnaden mellan slutspel och missat slutspel när det drar ihop sig till våren.

- Att vi lyckades vända båda de underlägena var verkligen starkt. Jag brukar säga att tur förtjänar man och tillfälligheter tränar man bort, fortsätter Peter.

Mattias Stenberg inledde mot svårspelade Magnus Månsson och vann med 3-1 efter 11-9, 9-11, 12-10, 11-5. Samtidigt betvingade Mikkel Hindersson Robert Nilsson efter en riktig rysare. Mikkels segersiffror skrevs till 11-4, 9-11, 9-11, 14-12, 11-9.

- Båda de matcherna vill jag karaktärisera som nyckelmatcher. Med 2-0 där kändes det om inte klart så i alla fall väldigt komfortabelt.

Zhi Jian Hong gjorde därefter processen kort med förre Gröstorpsspelaren Stefan Nilsson. Kinesen spelade ut stora delar av sitt register och vann med 11-5, 11-4, 11-6.

Före pausen hade Martin Nilsson chansen att i sin säsongsdebut ge Gröstorp ledningen med 4-0 och han tog den. Det blev jämnt och svängigt även i den drabbningen men till sist tog Martin hem spelet via 12-14, 11-7, 8-11, 11-8, 11-3.

- Kul för Martin att få vinna i sin första match. Det var ingen drömmatch i de fyra första seten men sedan spelade Martin ut ordentligt i femte.

Mattias Stenberg och Zhi Jian Hong äntrade sedan hagarna på nytt och Mattias hann avfärda Stefan Nilsson innan Hong var klar. Vad Hong inte visste var att hans match stod som nummer fem i listan och att den skulle komma att räknas.

- Hong såg ju när Mattias vann sin match och brydde sig därför inte så mycket om sin egen. Han ledde med 4-1 i fjärde set men tappade till 5-11 och därför blev det ett femte och avgörande set även där.

När kinesen fick klart för sig att hans match hade betydelse var det emellertid inget snack. Det blev klara 11-3 i sista.

I och med segern leder Gröstorp serien, på samma poäng men med bättre matchkvot än Eslöv. Nästa match är mot Ärtemark hemma på måndag.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.