Gröstorps IF föll i seriefinalen

Gröstorps IF var chanslöst i seriefinalen och får sikta in sig på silvret. Efter helgens hemmaseger har Mariedal fem poängs försprång.
Sport • Publicerad 9 februari 2003

Den blivande seriesegraren? - Ja, med 90 procent säkerhet, sa Gröstorps lagledare Tommy Andersson. Simrishamnsklubben har varit med i toppstriden flera år i rad men höll en något lägre profil inför den här säsongen. I lördags var laget ändå gäst när det dukades upp för seriefinal på Mariedals hemmabord. Seger - och det skulle bara skilja ett poäng med fem omgångar kvar att spela. Nu blev det i stället ett gap på fem poäng, ett försprång som det obesegrade Boråsgänget knappast tappar. - Jag förstår inte hur det ska gå till. Vi får sikta in oss på andraplatsen, sa tränaren Magnus Nilsson. Både Magnus Nilsson och Tommy Andersson konstaterade att Mariedal var bäst för dagen men att lagen är betydligt jämnare än siffrorna antyder. - När vi är fulltränade är det jämnt mellan oss. Tyvärr har vi haft problem med skador på Andreas Ohlsson och Niclas Almström samtidigt som Martin Nilsson var på utbildning i veckan och kom hem först dagen före match. Men vi ska inte skylla på nåt. Vi gjorde en dålig match och var inte med från början, sa Tommy Andersson. Andreas Ohlsson blev skadad i hemmamatchen mot Dänningelanda i förra omgången och riskerade att missa seriefinalen. - Men han kunde vara med utan att känna av skadan. Möjligtvis påverkades han mentalt, att han blev lite rädd och inte vågade spela ut i alla lägen, sa Tommy Andersson. Mot Fredrik Hage gick det dock som en dans. Andreas vann i tre raka set (13-11, 11-5, 11-8) men det var också den enda ljusglimten för Gröstorps del. Resten tog Mariedal hand om. Andreas hade läge även mot Tommy Johansson men brände setbollar i fjärde set och förlorade det med 15-17.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.