Annons

Gröstorps svit bröts

Efter fem matcher utan förlust bröts Gröstorps fina svit i bortamötet mot Rekord. Helsingborgskillarna vann en riktig rysare med 6–3 sedan man fixat segern i en dramatisk förstadubbel.
Sport • Publicerad 11 januari 2005

– Det känns tungt, inte minst på det sättet vi förlorade, suckade Gröstorps tränare Peter Gustavsson.

Och man förstår honom.

Annons

Simrishamnspågarna hade verkligen inte marginalerna på sin sida.

Exempelvis ledde Martin Nilsson med 2–0 och ledning med 9–5 i det avgörande setet mot defensivspelaren Tomas Norberg.

Men nerverna svek den gode Martin som fick se hur Tomas vände underläge 5–9 till seger med 12–10.

– Men å andra sidan vände Andreas Ohlsson på ett liknande underläge mot Robert Eriksson. Andreas var ju mer eller mindre uträknad då Robban ledde med 9–2 i fjärde set men där Andreas vann med 11–9, fortsätter Peter. Just den matchen blev för övrigt högdramatisk. Robban vann de två inledande mastodontseten med 20–18 och 19–17. Andreas kom sedan igen och kvitterade till 2–2.

I det avgörande setet var det dock fördel för Robban som emellertid slog tummen så illa i bordskanten vid ställningen 10–8 att han förmodligen förlorade matchen i och med detta.

Robban ledde således med 10–8 när olyckan var framme. Efter ha kylt av tummen i kallt vatten återvände han till bordet men kunde inte göra sig själv rättvisa utan fick se hur Andreas vände till seger med 12–10. Detta faktum förringar dock på inget sätt Andreas seger.

– Femte set är inget att säga om med tanke på att jag skadade tummen. Men det är skandal att jag inte vann fjärde set, suckade Robban.

Robban kom för övrigt att hamna i rampljuset inför dubbelspelet.

Själv avstod han från spel på grund av skadan men Gröstorpstränaren Peter Gustavsson hävdade att Robban inte hade kunnat spela även om han varit helt skadefri.

– Robban drog på sig två varningar i matchen och hade inte fått spela dubbeln. Hade han spelat hade Rekord med automatik förlorat första set.

Annons

Hur som helst blev just den dubbeln betydelselös. Andreas Ohlsson och Martin Nilsson vann lätt i tre raka set men matchen kom aldrig att räknas eftersom Rekord parallellt vann första dubbeln.

Efter stor dramatik vann Chen Jien/Istvan Moldovan över Zhang Yan/Mattias Stenberg med 3–2.

– Vi spelade bra men det var inget dåligt par de mötte. Synd att vi inte lyckades vinna tredje set där vi ledde med 8–4, menade Peter Gustavsson som nu fick inkassera sin första förlust på fem matcher.

– Det är tufft. Jag är en dålig förlorare och hatar att förlora. Men det är inget att göra åt detta. Vi får ta nya tag.

Gröstorps segrar togs av Andreas Ohlsson som vann båda sina singlar där han bland annat med lätthet besegrade Rekords deffare Tomas Norberg efter lugnt och metodiskt spel.

Därutöver besegrade Mattias Stenberg Istvan Moldovan i en tuff femsetare. Mattias var för övrigt nära också mot Rekords duktige kines Chen Jien och får ett klart plus i kanten även han.

Jan Andersson

BORDTENNIS HELSINGBORG
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons