Annons

Guide: Skid-VM, onsdag

Aleksandr Bolsjunov har redan tagit ett VM-guld i Oberstdorf. I dag är ryssen storfavorit till ännu ett, medan de svenska herrarna måste skrälla rejält för att ha chans på medaljerna.
Här är det viktigaste att ha koll på inför herrarnas 15 kilometer fri stil.
Skidor • Publicerad 3 mars 2021
William Poromaa är ett av Sveriges hopp på 15 kilometer fri stil på skid-VM i Oberstdorf.
William Poromaa är ett av Sveriges hopp på 15 kilometer fri stil på skid-VM i Oberstdorf.Foto: Adam Ihse/TT

Vad: 15 km fri stil, individuell start, herrar, skid-VM i Oberstdorf, Tyskland.

När: I dag, klockan 13.15.

Annons

Tv/radio: SVT och P4 Radiosporten.

Svenska deltagare: William Poromaa, Jens Burman, Björn Sandström, Karl-Johan Westberg.

Svenska medaljchanser: En svensk herrmedalj i distans skulle vara en riktig skräll. William Poromaa imponerade förvisso när han blev nia i sin VM-debut i lördagens skiathlon, men att 20-åringen ska nå pallen i den tuffa konkurrensen är mycket begärt. Det största svenskhoppet är troligen Jens Burman, men även där är en topp 10-placering ett rimligare mål än medalj.

Favoriterna: Ryssen Aleksandr Bolsjunov skrek ut sin glädje efter VM-guldet i skiathlon, och är nu en ännu större favorit till segern. Bolsjunov har en otrolig svit på distansen med sju raka segrar på 15 kilometer i världscupen. Men en hel hög norrmän – som Sjur Røthe, Hans Christer Holund och Simen Hegstad Krüger – vill säkerligen lägga sig i fajten om guldet, liksom finländaren Iivo Niskanen.

Medaljörer, VM 2019, herrar: 1) Martin Johnsrud Sundby, Norge, 2) Aleksandr Bessmertnych, Ryssland, 3) Iivo Niskanen, Finland.

Medaljörer, OS 2018, herrar: 1) Dario Cologna, Schweiz, 2) Simen Hegstad Krüger, Norge, 3) Denis Spitsov, OAR.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons