Annons

Guld till Norreportskolans gyllene årgång

Sport • Publicerad 23 maj 2005

Aldrig förr hade Norreportskolan vunnit skol-DM i fotboll för tjejer. Men när årets sjundeklassare ställde upp skrev de in sig i skolans historieböcker. Med ett imponerande spel vann laget båda sina matcher i finalspelet i Kristianstad.

– Glädjen var stor efteråt. De här tjejerna är jätteduktiga. Det är en bra årgång. Tre, fyra av dem spelar annars i Pandora och sex av dem spelar i Köpingebro, förklarar Lotta Wickman, idrottslärare på Norreportskolan. Den första matchen började annars tungt. Snapphaneskolan (Kristianstad) ledde med 1–0 i halvtid och sedan hade Ystadstjejerna bara en kvart på sig att vända underläget. Matcherna spelades 2x15 minuter.

Annons

Tuff uppgift? Inte alls.

– I andra halvlek gjorde vi tre mål på tre minuter och sedan gjorde de ett självmål. Det var som att vända på en femöring, säger Wickman.

I den avslutande matchen stod Peter Svensskolan (Trelleborg) för motståndet. Matchen slutade 2–1 till Norreportskolan, ett resultat som vittnar om en mycket spännande match.

Eller?

– Nej, det var rätt lugnt. Tjejerna spelade så säkert, säger Wickman, som var full av beröm till hela guldlaget.

Nästa år planerar man på Norreportskolan att slå ihop denna guldglansens årgång med nästa års nior och ställa upp i skol-SM för niondeklassare.

Ulf Gummesson

Matchfakta

NP–Snapphaneskolan 4–1

N: Michelle Lidberg 2, Emilia Sandberg, självmål.

Annons

NP–Peter Svensskolan 2–1

N: Veronica Persson.

Norreportskolans guldmakare:Hilda Carlén, Michelle Lidberg, Emilia Sandberg, Veronica Persson, Julia Waller, Beatrice Andersson, Hilde Johansson, Antonia Larsson, Cassandra Nilsson. Lagledare: Lotta Wickman.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons