unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Gulldén pratade om framgångarna, vikthetsen inom sporten – och pojkvännen Linus

Isabelle Gulldén har tillhört världens bästa handbollsspelare i ett decennium. När hon nu för första gången fick sommarprata i P1 ägnade hon många minuter åt att hylla sambon Linus Persson från Sjöbo.

Gulldén ägnade en stor del av sitt sommarprat åt den ångest hon känt genom karriären, där mycket har handlat om kost och vikthets och där hon blivit bedömd och kommenterad av människor runt omkring henne.

– En liten bit lax blev ännu mindre, en deciliter ris blev en halv, en sallad blev bara fem körsbärstomater. Ett så lågt kaloriintag samtidigt som en pågående elitsatsning, det funkade så klart inte, säger hon i programmet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Hon pratar även om den graviditet som hon delar med Sjöbokillen och sambon Linus Persson. Hela avslutningen av sommarpratet är faktiskt en lång hyllning till den förre HK Björnen- och IFK Ystadsspelaren.

– Den 22 december på Maldiverna blev en dag jag alltid kommer att minnas. Efter att vi varit tillsammans i tio år gick Linus äntligen ner på knä. Jag fylldes av glädje och grät av lycka – jag skulle äntligen få gifta mig med mannen i mitt liv, säger hon, innan hon vänder sig direkt till honom:

– Och till dig Linus, som jag älskar. Du står alltid vid min sida och du har gett upp så mycket för min skull. Du lär mig nya saker varje dag och du omfamnar mig när jag behöver gråta ut, och sen får du mig alltid att skratta igen. Du gör mig till en bättre människa och utan dig hade jag aldrig varit där jag är i dag.

Gulldén berättar om att hon kände ångest när hon skulle berätta för sin klubb, Brest Bretagne, att hon var gravid. Klubben tog det dock bra och Gulldén konstaterar: ”Jag är borta i max ett år om allt går som det ska. Det är ungefär som en korsbandsskada.”

Gulldén/Persson ska få en son i mitten av juli. Sen planerar hon att vara med i VM i Japan i december.

Läs mer

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Lugn natt lokalt. Misstänk skottlossning i Malmö.

Mattias fick en ny chans – och tog den

Idol

Mattias fick en ny chans – och tog den

Mattias Nederman är vidare i Idol.

Många bedrägeriförsök mot 40-talister

Brott

Många bedrägeriförsök mot 40-talister

Använde Ystadsbons personnummer och beställde varor för 5 000 kronor.

Anna Hallberg, Donia Saleh och Nina Björk.

Kultur

Anna Hallberg, Donia Saleh och Nina Björk tar plats på kritikerlistan

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu. Åsa Linderborg kvar i topp.

Alex Schulmans barndomsskildring sätter ord på det tystade

Kultur

Alex Schulmans barndomsskildring sätter ord på det tystade

Alla medelålders säger: ”Vi pratade liksom aldrig om någonting i min familj. Inte på riktigt.”

Samtliga tre personer - 12, 21 och 22 år - omkom när bilen körde av vägen och in i ett träd på länsväg 832 mellan Skabersjöby och Torup öster om Malmö på torsdagskvällen.

Nyheter

Svedala: 12-årig pojke en av de döda när bil körde in i träd

Tre personer har avlidit efter en singelolycka i Svedala kommun.