Annons

Lindbloms första mål efter cancern

Han spelade en match i somras efter cancersjukdomen, men i säsongsdebuten i NHL gjorde Oskar Lindblom sitt första mål på väldigt länge.
Ishockey • Publicerad 14 januari 2021
Philadelphias Oskar Lindblom. Arkivbild.
Philadelphias Oskar Lindblom. Arkivbild.Foto: Frank Gunn/AP/TT

Lindblom tilldelades målet i efterhand när domarna sett att Travis Konecnys skott träffat Lindbloms hjälm innan den gick in.

Han gjorde comeback redan i sommarens slutspel efter att ha avslutat cancerbehandlingen. Han fick diagnosen Ewings sarkom, en slags skelettcancer, i december 2019.

Annons

– Men det här upplevde jag som första matchen på väldigt länge, säger han.

– Det kändes överhuvudtaget okej. Man har ju inte spelat på ett tag, så tajmingen är lite off, men det är lika för alla och kroppen var det inga problem med.

Det blev succé direkt i debuten för Philadelphia för den svenske backen Erik Gustafsson som spelade fram till lagets två första mål.

– Det här var en riktigt skön start för laget och för mig själv, säger Gustafsson till Expressen.

Målen i powerplay

Båda framspelningarna kom i numerärt överläge.

– Powerplay har känts riktigt bra de senaste två-tre dagarna på träning, så det var skönt att vi kunde göra några mål i den spelformen idag, säger han till Expressen.

De båda målen var snarlika, efter 15 minuter fick Gustafsson pucken vid blålinjen och hans slagskott styrdes in på tennis av James van Riemsdyk framför mål. Och med åtta sekunder kvar av inledningsperioden avfyrade svensken ett nytt skott, som den här gången styrdes in av Nolan Patrick.

Det psykologiska övertag hemmalaget fick genom ledningsmålet precis innan pausvilan släppte man sedan inte. Till slut vann Philadelphia med 6–3.

Mål i debuten

Nils Höglander fick en minnesvärd debut i NHL. Vancouver-rookien gjorde mål då han i andra perioden tryckte in en retur på Tanner Pearsons skott. Vancouver slog Edmonton med 5–3.

– Jag kunde inte tro det när pucken gick in. Jag blev så glad att se den gå in när jag spelar med de bästa i världen, säger han enligt Vancouver Sun.

Annons

– Det kändes bra hela matchen och jag tycker att vi gjorde en bra match. Mina kedjekompisar (Bo Horvat och Pearson) är så bra spelare och lätta att spela med. Och målet, jag fick passningen och kunde bara peta in den.

Elias Pettersson svarade för en passningspoäng för Vancouver och Adam Larsson gjorde ett av Edmontons mål.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons