H 43 drar sig ur elitserien

H 43:s herrar lämnar elitserien av ekonomiska skäl. Även damlaget kan tvingas att dra sig ur.
Sport • Publicerad 16 januari 2012

Det meddelade klubben i ett pressmeddelande på måndagskvällen sedan styrelsen informerat spelarna om beslutet. Det blir också fritt fram för spelarna att förhandla om övergångar till andra klubbar.

"Styrelsen för H43 Lund har på sitt senaste möte konstaterat att klubben kommer visa ett negativt ekonomiskt resultat i slutet av verksamhetsåret. Detta innebär enligt gällande regelverk att klubben inte kommer att beviljas elitlicens av herrelithandbollens liganämnd för spelåret 2012/2013. Konsekvenserna av detta är att H43 Lund inför nästa säsong kommer att spela herrelithandboll i Allsvenskan.

Då det negativa resultatet har inverkan på H43 Lunds totala verksamhet har styrelsen också tvingats besluta att under våren utreda förutsättningarna för spel med damlaget i damelitserien spelåret 2012/2013."

Karin Ohlsson
Jan Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.