Annons

Haaland trött på Dortmunds press

Spänningarna stiger mellan bundesliga-giganten Borussia Dortmund och dess stjärna, Erling Braut Haaland. Den norska målsprutan säger att klubben pressar honom om framtiden.
Fotboll • Publicerad 15 januari 2022
Erling Braut Haaland känner sig pressad av Dortmund. Arkivbild.
Erling Braut Haaland känner sig pressad av Dortmund. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

21-åringens kontrakt sträcker sig till 2024 men en klausul gör att norrmannen kan lämna klubben redan i år för 80 miljoner euro.

– De senaste sex månaderna har jag valt att inte säga något, av respekt för Dortmund, men nu har klubben börjat pressa mig, säger Haaland till norska Viaplay.

Annons

– Jag vill bara spela fotboll, men de pressar mig att fatta ett beslut om min framtid så det betyder att jag måste fatta ett beslut snart. Allt jag vill är att spela fotboll, men det går inte nu.

Från klubbens håll är man förvånad över Haalands ord.

– Vi lägger ingen som helst press på Erling, säger Dortmunds vd, Hans-Joachim Watzke till Funke media group.

– Det förs inga diskussioner och finns heller inga datum för möten, så jag förstår det inte.

Watzke säger dock att klubben inte kan vänta till efter säsongen och att Haaland vet att "man någon gång måste börja prata om framtiden". Men hans relation med Haaland är "på topp".

– Erling är spontan och fortfarande ung. Det är okej för honom att vara det, men han måste ha lite förståelse för vår situation också.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons