Annons

Häggström och Svensson kör VM-stafetten

Det blir Johan Häggström och Oskar Svensson som gör William Poromaa och Jens Burman sällskap i det svenska VM-stafettlaget.
Skidor • Publicerad 4 mars 2021
Oskar Svensson kör en av sträckorna för Sverige. Arkivbild.
Oskar Svensson kör en av sträckorna för Sverige. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Sprintåkaren Johan Häggström kommer att köra första sträckan för Sverige och Oskar Svensson kör den andra.

Svensson tog sig till final i den individuella sprinttävlingen, men gjorde en chansning och körde utan fäste. Chansningen gick inte hem och han blev klart sist.

Annons

I sprintstafetten kom han och Karl-Johan Westberg på sjätteplats.

Johan Häggström tog sig inte till final i den individuella sprinten.

Jens Burman och William Poromaa har varit de bästa svenska herrarna med marginal, och var således givna i laget. De kör de två avslutande sträckorna för det svenska laget, med Poromaa som slutman.

– Vi är ett lag som kan vara med och utmana där framme, det är vad vi tror och drömmer om. Vi ska göra allt vi kan för att vara med där uppe och knipa en plats, säger Burman.

Poromaa kom nia både i skiathlon och på 15 kilometer fritt. Burman tog en elfteplats i skiathlon, sedan tog han sin bästa VM-placering i karriären på 15 kilometer där han blev åtta.

Stafetten avgörs på fredagen klockan 13.15.

Rättelse: I en tidigare version stod det att Oskar Svensson kör den tredje sträckan, andra är rätt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons