Håglöst YIF förlorade igen

I Österporthallen i går kväll noterade Ystads IF sin lägsta publiksiffra för säsongen, 582, och tur var nog det.Det handlade nämligen mest om avtrubbat, apatiskt och avsaknad av adrenalin när hemmalaget för andra gången i årets allsvenska förlorade mot Olympic/Viking. 21-24 (9-11) stannade siffrorna vid den här gången.
Sport • Publicerad 27 mars 2002

- Det här var mer förnedrande än att förlora med 19 bollar mot Guif. Då mötte vi ett bra lag och kunde bara tacka för lektionen men nu ställdes vi mot ett lag som är sämre än vad vi är. Men Olympic/Viking hade mer hjärta och hjärna än oss, muttrade YIF-tränaren Christian Andersson. Christian har gått på många minor med sitt manskap i allsvenskan men frågan är om inte gårdagens var den som definitivt sänkte skeppet. Hur man ska hålla sig flytande i de två slutomgångarna framstår med gårdagens tillställning på näthinnan som en gåta. Christian var heller inte nådig i sin kritik mot spelarna när den värsta besvikelsen lagt sig. - Killarna måste fråga sig själva om de är nöjda med att spela i division 1 eller om de verkligen har ambitioner att nå elitserien. Som det såg ut i dag kan man ju börja undra. Emellanåt skiter de ju i det fullständigt och verkar inte inse allvaret. Det går ju inte att lägga av bara för att det är kört för oss i allsvenskan och man får ingenting utan att själv ge, röt Christian. Målvakten Anders Persson är den ende som kom ifrån tillställningen med ett någorlunda betyg. Anders gjorde vad han kunde och stod i vägen för sammanlagt 18 skott, varav två från straffpunkten. Övriga, med visst frågetecken för Pierre Gaum, spelade inte ens jämnt med sig själva.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.