Hallå där Johnny Wahlqvist...

......Simrishamn AK:s styrkelyftare, som i dag åker till Sölden, Österrike, för att tävla i världsmästerskapen i bänkpress i helgen.
Sport • Publicerad 27 maj 2011
Foto: Anette Sjöstrand

Hur känns formen?

– Formen är god tycker jag. Jag har inte tränat hårt sedan i måndags men träningarna dessförinnan har gett mig de svar jag vill ha. Vad det innebär i vikter på VM får vi se.

Har du laddat på något särskilt sätt inför VM?

– Nja, det vet jag inte. Jag har precis käkat en glass. I övrigt äter jag ungefär som vanligt – ägg, kött, grönsaker. Jag har ätit mer grönsaker de senaste månaderna än tidigare. Lite thaiinspirerat med mycket kryddor som är bra för kroppen. Sen blir det lite bufféer, och som sagt var en glass när man känner för det.

Vad åker du ner med för målsättning?

– Jag hoppas på att vi får höra ”Du gamla, du fria” innan vi åker hem. Jag åker inte till VM som turist. Jag är rankad etta i mästerskapet med mina 345 kilo, han som är rankad tvåa har tagit 325. Jag går in på 330 och hoppas att det räcker för guld. Annars får jag lyfta mer...

På grund av en konflikt med förbundet var det ett tag sedan du var med i landslaget. Är det gamla grollet glömt nu?

– Glömt blir det väl aldrig, men att förbundet tog ut mig nu igen får man väl se som en slags ursäkt. Jag har i alla fall inget att be om ursäkt för. Hur som helst är det riktigt roligt att få vara med igen.

Ann-Louise Olander
Peter Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.