Hallå där Tommy Johnsen

... tränare för Ystads IF, ett lag som med två omgångar kvar har chans att komma på en kvalplats till division 3.
Sport • Publicerad 25 september 2009

Ni har minimal chans att ta en andraplats i serien och direktkvalplats till division 3, men ni ser ut att ha en stor chans att bli den bästa trean i Skåne, och därmed få en extrachans. Visste ni ens om det?

– Oh ja. Och ifall inte jag vetat om det så hade killarna gjort det. Vi har räknat på det och förutsättningarna är ganska enkla. Vi måste göra vårt jobb och vinna våra två matcher. Sen får vi hoppas att Svalöv kan stjäla poäng av Åhus Horna, som just nu är det laget som har den bästa tredjeplatsen.

Ni har haft ett par dippar under säsongen då ni tappat många poäng. Känns det som att laget är redo för division 3-spel redan nästa år?

– Det är ju den stora frågan. Skulle vi klara bästa tredjeplats så hamnar vi i en kvalgrupp med bara bra lag, så bara det blir svårt. Men jag har sett en del division 3-matcher i år och jag tror vi skulle klara oss bra, kanske hamna i mitten av tabellen ungefär. Vi är ett spelande lag och spelar bäst fotboll när vi möter lag som också vill spela kreativt. I division 4 finns alldeles för många lag som bara spelar långa bollar, och det är ofta de matcherna vi får problem i. Vi ska i alla fall göra vårt bästa i de två avslutande matcherna, och vi har full trupp så utsikterna är goda!

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.