Annons

Hallam om stjärnans skada: "Var ändå på isen"

Forwarden André Petersson tvingades bryta Tre Kronors match mot Schweiz med smärtor i knäet.
Efter matchen skickade förbundskaptenen Sam Hallam lugnande ord till HV71-supportrarna.
– Han var ändå på isen efter smällen, säger Hallam.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2023
Tre Kronors forward André Petersson, här i torsdagens match mot Tjeckien, tvingades bryta mötet med Schweiz på lördagen med smärtor i knäet. Arkivbild.
Tre Kronors forward André Petersson, här i torsdagens match mot Tjeckien, tvingades bryta mötet med Schweiz på lördagen med smärtor i knäet. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Nykomlingen HV71 ligger näst sist i SHL-tabellen och kämpar för att undvika kvalspel för ett nytt kontrakt. Forwarden André Petersson är en nyckelspelare för Jönköpingsklubben i den jakten med sina 29 poäng, varav 12 mål, men drygt tolv minuter in på Sveriges match mot Schweiz i Beijer Hockey Games skadade han sitt vänsterknä.

Petersson gjorde ett byte, men bröt sedan matchen i Malmö arena.

Annons

– Jag kan inte säga för mycket, men jag har förhoppningsvis lite lugnande ord mot Jönköpingstrakten ändå. Han var ändå på isen efter smällen, säger Sam Hallam.

– Annars kan jag inte kommentera vad det är. Men när jag säger så vill jag inte måla upp det värre än vad det är. Jag vill inte gå in och säga någonting. HV äger den frågan.

Vad innebär det?

– Jag vill inte uttala mig om skador för en spelare som tillhör en klubb. Alla klubbar har olika policy. Vi såg i alla fall att han var på isen i ett byte efter smällen, men vi vill inte heller riskera hälsan på någon.

Blir det spel mot Finland på söndag?

– Inga beslut om det ännu, säger Sam Hallam.

Sverige vann med 2–0 mot Schweiz och gör på söndagen upp med Finland om segern i hemmaturneringen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons