Annons

Håller låda i Helsingborg

Österlens BTK har ingalunda gett upp kampen om fortsatt spel i pingisligan. I tisdagskvällens viktiga match mot Rekord borta kommer man dessutom att ha en busslast hängivna supportrar i ryggen.
Sport • Publicerad 1 februari 2010
Hong Zhi Jian och de andra i Österlens BTK kommer att få stöd från tillresta supportrar i bortamatchen mot Rekord i kväll. Förhoppningsvis kan detta hjälpa laget till stordåd. Arkivbild: Ronney LantzFoto: 

– Det blir en buss med riktiga entusiaster som hänger med. Det kommer att bli hög stämning som förhoppningsvis kan ge våra spelare extra stöd, säger Österlens BTK:s Anders Ericsson.

Tanken var att en 50-mannabuss skulle rulla mot Helsingborg på tisdagseftermiddagen men intresset var inte lika stort som det var tänkt. Som det såg ut på måndagseftermiddagen blir det en buss för 27 personer, där det fortfarande finns en eller annan plats kvar för den som är snabb på telefonen.

Annons

– Jag hade väntat mig lite större uppslutning men nu går ju matchen på tv och det gör att en del kanske stannar hemma. Sedan ska man inte vänta sig samma stora intresse som när det gick bussar till våra slutspelsmatcher, fortsätter Anders Ericsson.

Österlensupportrarna kan glädjas över att slippa betala inträde. De som kommer med bussen går gratis in. Rekord drar således sitt strå till stacken för att skapa en trevlig atmosfär kring matchen och bidra till att tv-tittarna också får en genuin upplevelse.

– Rekord är kända för att ha en bra publik men vi ska visa att vi också tillhör den kategorin.

Österlens BTK har goda vibbar inför tisdagskvällens match i sundets pärla, som, i vanlig ordning, är väldigt viktig. Österlen har i skrivande stund 28 poäng och Rekord 30.

– Skulle vi kunna gå om Rekord är det bra men vår räddningsplanka är i första hand Frej. Jämfört med dem har vi det gynnsammaste restprogrammet och vi möter dem borta i sista omgången i en match som kan bli direkt avgörande.

Kan det bli aktuellt med en arrangerad bussresa till Växjö också?

– Det är inte alls omöjligt, avslutar Anders Ericsson.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons