Annons

Hammenhög visade klassen i KIF-cupen

Hammenhög, Hammenhög, Hammenhög. Överallt Hammenhög. HIF visade upp en imponerande bredd i KIF-cupen 2005. – Det ser jättebra ut inför säsongen, säger tränaren Thomas Palm efter finalsegern över Kristianstad/Wä.
Sport • Publicerad 8 januari 2005

Hammenhögs IF ställde upp med tre lag i årets upplaga – den 31 i ordningen – av KIF-cupen.

Slutfacit imponerar stort.

Annons

Samtliga tre HIF-lag gick vidare från gruppspelet, två av dem möttes i semifinal och som grädde på moset lyckades förstalaget vällta storfavoriterna och de regerande mästarna Kristianstad/Wä i finalen.

– Tjejerna visade att de är oerhört samspelta. Visst var vi underdogs i finalen men vi har blivit starkare och starkare ju längre turneringen har lidit. Vår prestation växer ännu mer om man tänker på att vi på grund av skador tvingades gå runt på sex utespelare hela finaldagen, säger Thomas Palm som tillsammans med brodern Eve coachade de tre Hammenhögslagen i KIF-cupen.

Två av dem möttes, för att ta det hela i tur och ordning, i lördagens första semifinal.

Hammenhög 3, som vunnit sin grupp, mötte förstalaget, som tvingats kvala in till kvartsfinalen. I derbyt var dock HIF 1 det klart starkaste laget. Målvakten (!) Therese Grahn visade vägen med sitt målskott från egen planhalva och HIF:s förstalag vann till slut med 4–1.

I finalen väntade alltså Kristianstad/Wä som kom undan med blotta förskräckelsen i sin semifinal mot Skillinge. Titelförsvararna var riktigt illa ute – låg under med 1–0 under ordinarie tid – men lyckades krångla sig ur Skillinges grepp och vinna med 2–1 efter trippel sudden death.

Målet kom när endast fyra utespelare fanns på planen och efter stor dramatik och mängder av missade målchanser från bägge håll. Inte ens skräckmästaren Alfred Hitchkock kunde ha regisserat en bättre thriller.

Segerskytten hette förresten Caroline Eriksson, som tidigare spelat i Hammenhög och som nu alltså ställdes mot sina gamla klubbkompisar i finalen.

Där Linn Eriksson gav Hammenhög 1 en riktig pangstart med sitt mål efter bara 16 sekunder. Från den chocken hämtade sig aldrig Kristianstad/Wä. Maria Håkansson, en av turneringens absolut bästa spelare, sköt sedan 2–0 på ett långskott - för övrigt hennes andra målprojektil under finaldagen - och då var det ridå ned för division 1-laget från norra Skåne.

Hammenhög vann fullt rättvist och var faktiskt närmare 3–0 än Kristianstad/Wä var att göra 2-1.

– Tjejerna visar ett härligt djävlar-anamma och det är verkligen härligt att se. Det ser bra ut inför utomhussäsongen, säger Thomas Palm.

Annons

Hammenhög hade satsat helt på KIF-cupen istället för att, som exempelvis Sjöbo, även skicka lag till cuperna i Eslöv och Södra Sandby (se separat artikel).

Förklaringen är enkel.

– Tjejerna gillar KIF-cupen. En av dem (Sofie Wedin) struntade till och med i att åka på semester för att hon skulle kunna vara med och spela. Och så brukar det ju gå bra för oss här, avslutar Thomas Palm.

Jo, visst gick det bra för Hammenhög.

Ingressens koppling till Sven Jerrings klassiska referat från OS 1936 säger väl det mesta...?

Konstantin Foussianis

0411-55 78 72

konstantin.foussianis@allehandasyd.se

Resultat KIF-cupen

Kvartsfinal

Annons

Hammenhög 3–Pandora 2 3–0

Husie 1–Hammenhög 1 0–2

Hammenhög 2–Skillinge 1 1–2

Kristianstad/Wä–IFK Simrishamn 2–0

Semifinal

Hammenhög 1–Hammenhög 3 4–1

Skillinge–Kristianstad/Wä 1–2 efter sudden death

Match om 3:e pris

Skillinge–Hammenhög 3 3–2

Final

Hammenhög 1–Kristianstad/Wä 2–0

FOTBOLL KÖPINGEBRO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons