Hammer hemlighetsfull

För en tid sedan blev det klart att Seat ställer upp i årets STCC med ett tvåbilsteam under Picko Troberg och Rob Gustafssons ledning.
Sport • Publicerad 13 februari 2003

Vilka förarna till dessa två bilar blir är ännu en hemlighet och spekulationerna är i full gång, inte minst i medierna. Helt omöjligt är det emellertid inte att Anders Hammer blir en av förarna. En hemlighetsfull Anders Hammer avslöjar nämligen för YA att han inför den kommande säsongen överger sitt privata team för att i stället slå ihop sina påsar med det nya storstallet Podium - Picko Troberg Racing, en sammanslagning av tidigare Podium Racing och Picko Troberg Racing. Ett stall vars mål är att bli Nordens starkaste racingteam, med tävlande i STCC, GTR samt internationella tävlingar. Bolaget får runt tio fast anställda, en personalstyrka som under tävlingshelgerna 2003 kommer tredubblas. Men Anders Hammer är inte beredd att redan nu lägga alla korten på borden. - Nej, först i slutet av nästa vecka är pusselbitarna på plats och innan dess vill jag inte avslöja fler detaljer, säger Anders Hammer. Men kan du avslöja om det blir en Seat som du kommer att ratta i år? - Nej, det blir Seat eller någon annan bil. Mer kan jag inte säga? Finns det några alternativ för dig om det nu inte blir STCC? - Ja, det kan bli såväl GT i Sverige eller GT i Europa. Men som sagt, några fler detaljer kan jag inte avslöja förrän i slutet av nästa vecka. Huruvida Anders blir en av stallets två förare i STCC återstår således att se. Det finns en rad andra aktuella namn. Några av de hetaste kandidaterna är Nicklas Karlsson, Pontus Mörth, Edward Sandström och Johan Stursson. För en månad sedan besökte Picko Troberg och Rob Gustafson Seat Sports anläggning i Barcelona. De båda blev då mycket imponerad över Seats ambitiösa satsning beträffande Europeiska Touringcar serien, ETCC och bestämde sig då för att satsa på Seat i STCC. STCC har i år anpassat sitt nya reglementet till de nya gemensamma Europareglerna vilket öppnar för deltagare från exempelvis ETCC och STCC:s danska motsvarighet, DTC vilket gör att vi bland annat får se de danska stjärnförarna Jason Watt och Jan Magnussen tävla i Sverige.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.